Sute de sătmăreni la conferinţa “Eroi şi martiri” susţinută de părintele Constantin Necula

Scris de Mirela Filimon, 02 iunie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Parintele Necula la SM

Părintele conferenţiar universitar dr. Constantin Valer Necula, prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a susţinut o nouă conferinţă la Satu Mare, pe tema “Eroi şi martiri”.
În organizarea Consiliului Judeţean Satu Mare şi a Asociaţiei Civice Tempora Satu Mare, întâlnirea cu sute de sătmăreni s-a desfăşurat la Catedrala Ortodoxă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, locaţia aleasă şi pentru prima ediţie a acestei conferinţe.

Biserica- la conf Necula

De la ora 17:00, lăcaşul de cult a fost neîncăpător, sătmăreni de toate vârstele fiind interesaţi de cuvintele şi învăţăturile pline de har ale părintelui Necula, mai ales că intrarea a fost liberă.
Alături de părintele Necula au fost, aşa cum era şi firesc, preotul paroh Cristian Boloş şi primcuratorul col. (r) Voicu Sichet. “Ziua prăznuirii Înălţării Domnului coincide cu Ziua Eroilor, zi în care ne amintim de ostaşii eroi şi martirii neamului nostru romanesc, cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi pe toate câmpurile de luptă, în toate locurile şi timpurile, pe cei care au murit în lagăre, deportări, închisori, pentru libertatea, identitatea şi demnitatea poporului roman”, a precizat părintele Cristian Bolos, după care a dat cuvântul col. (r) Voicu Sichet. Acesta mulţumit tuturor celor implicaţi în organizarea conferinţei, precum şi părintelui Necula, pentru că a acceptat invitaţia de a reveni la Satu Mare.
Conferinţa a fost organizată cu binecuvântarea Preasfinţitului Iustin Sigheteanul, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517