Image 1
Image 2

Sute de sătmăreni diagnosticaţi cu viroze şi pneumonie doar în şapte zile

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aproximativ 500 de sătmăreni au ajuns la medic săptămâna trecută datorită simptomelor specifice infecțiilor respiratorii de sezon. Potrivit primei raportări din sezonul rece 2019-2020 a Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2019, 428 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii și alte 64 cu pneumonie.

Cei mai mulți dintre bolnavi provin din rândul copiilor și persoanelor adulte active. Din totalul celor 428 de cazuri de viroze, circa 150 au fost înregistrate la copii cu vîrsta cuprinsă între 0-4 ani, 97 de cazuri pentru grupa de vârstă 5-14 ani și alte 115 cazuri la persoanele cu vârsta între 15-49 de ani. La categoria 50-64 de ani și peste 65 de ani au fost raportate în total 74 de cazuri.

Tot copiii au fost cei care au avut de suferit cel mai mult din cauza complicațiilor infecțiilor respiratorii, 34 dintre ei cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani fiind diagnosticați cu pneumonie.

Conform primei sinteze DSP, în intevalul citat nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. Deocamdată autoritatea sanitară a primit sub 470 de doze de vaccin gripal destinat personalului medical din unitățile sanitare cu paturi și cabinetele medicale școlare. Pentru acest sezon, DSP Satu Mare a solicitat 20.000 de doze de vaccin. Cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal urmează să ajungă la Satu Mare în a doua jumătate a lunii octombrie și va fi alocată rețelei de asistență medicală primară.

De altfel medicii de familie au făcut catagrafierea populației la risc pe baza căreia DSP a solicitat cantitatea totală de vaccin și așteaptă primirea dozelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ASIGURAREA DE SĂNĂTATE ÎN GERMANIA

Germania introduce CT-ul cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate

Germania introduce acoperirea tomografiei computerizate (CT) cardiace în beneficiile asigurărilor de sănătate, o măsură importantă care ar putea inspira implementarea similară în România pentru îmbunătățirea diagnosticului bolilor de inimă. Cât de importantă credeți că este introducerea tehnologiei CT cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate și ar trebui să fie această măsură implementată și în România pentru a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă?