17.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Ioan Leitner, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: PNL şi USR susţin protestele spontane fără autorizaţie.(reluare) 02.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni: Începuturile Miliţiei Judeţene Satu Mare. 04.00 Cultură – 10x10 Născut în România 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Alfatter Tamas. Titlul emisiunii: Vor fi suficienţi bani pentru curăţirea drumurilor la iarnă? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Ioan Leitner, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: PNL şi USR susţin protestele spontane fără autorizaţie.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – 10x10 Născut în România 15.00 Teleshopping 15.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni: Relaţia miliţiei cu judeţeana de partid. 16.00 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitaţi: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Se înscrie istorie in bocul sătmărean. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal.

Update: Mitingul diasporei. Proteste în Bucureşti şi la Satu Mare

Satu Mare s-a alăturat protestelor din toată ţara. Pe Aleea Corneliu Coposu din municipiu s-au adunat în jurul orei 19.30 aproximativ 60 de protestatari.

Câteva mii de români s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a participa la mitingul diasporei. Mii de români şi-au anunţat prezenţa în faţa Palatului Victoria pentru a cere demisia Guvernului.

Update: ora 23:30. Peste 247 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Se încearcă eliberarea zonei. Jandarmii au aruncat cu grenade lacrimogene şi au dat cu tunuri de apă. Piaţa Victoriei s-a transformat într-un câmp de luptă.

În jurul orei 23, o femeie jandarm a fost lovită cu bestialitate de mai mulţi protestatari. Trebuie precizat că aceasta nu mai avea casca de protecţie pe cap, întrucât i-a fost smulsă.

 

Update: ora 19.20. Cel puţin 20.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei. Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, printre protestatari. 

 

Update: ora 18.40. Jandarmii au adus tunurile de apă. sunt tensiuni între protestatari şi jandarmi. Protestatarii încearcă să pătrundă în curtea Guvernului. Aproximativ 10.000 de protestatari sunt în Piaţa Victoriei. Cel puţin 20.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei. 

Update: ora 18.00. Protestatarii aruncă cu pietre în jandarmi.  Jandarmeria anunţă că protestatarii crează stare de pericol. ”Colegii mei discută în permanenţă cu protestatarii.

Au fost aruncate pungi cu excremente, cu urină. Pietre, bucăţi rupte din carosabil, au lovit nu doar jandarmi, ci şi persoane prezente la adunarea publică. Colegii mei au folosit spray-urile individuale de protecţie. În acest moment situaţia s-a calmat” a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, la Antena 3.

Update: ora 17:20. Protestatarii au aruncat cu pungi cu excremente şi urină în jandarmi. 24 de persoane au primit îngrijiri medicale. Protestatarii aruncă cu pietre în jandarmi. 

Update: ora 16:30. Jandarmii fac scut în jurul Palatului Victoriei. 

Update: ora 16:15. Câteva sute de protestatari încearcă să intre în Palatul Victoriei. Protestatarii încearcă să forţeze intrarea în Guvern. Aproximativ 1000 de persoane se află în Piaţa Victoriei. 

În zonă poliţiştii fac verificări pirotehnice preventive. Au fost mobilizaţi jandarmi din judeţele vecine Capitalei.

În jurul orei 14, un bărbat care a tulburat ordinea publică în Piaţa Victoriei a fost ridicat de jandarmi.

Protestatarii se adună în Piaţa Victoriei, fiind îmbrăcaţi în tricouri negre cu mesajele „Fără Penali” şi „Nu cedăm”. Unii au adus pancarte pe care scrie „Anticipate”.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că forţele de ordine nu vor tolera violenţa.

„Sunt afirmaţii, îndemnuri la violenţă, ură şi intoleranţă, ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor. Autorităţile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică şi violenţa. Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetăţenii, noi asigurăm ordinea, siguranţa manifestanţilor şi a celorlalţi . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituţia apolitică, nu suntem trupe pretoriene”, a anunţat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română.

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 10 august 2018, ora 19:05

    Oare si astia or fi toti securisti?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.