21.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Noii miniştri au depus jurământul .(reluare) 01.40 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.10 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitaţi: Loga Lorand, Loga Hajnalka. Titlul emisiunii: Noi recorduri doborâte de Loga Dance School.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Noii miniştri au depus jurământul .(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 14.40 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 17.00 Cultură – România 1918 oameni, momente şi imagini. 18.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessey. Titlul emisiunii: Un nou program de educaţie ecologică adresat tinerilor: Labirintul reciclării. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă.

Sute de medici şi pacienţi din toată ţara au protestat în faţa Guvernului

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Medicii de familie au protestat in fata Guvernului

Medicii de familie au protestat in fata Guvernului

Coaliţia Solidari pentru Sănătate a organizat miercuri, 15 noiembrie un miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti.  Sute de medici şi pacienţi veniţi din toată ţara au arătat că în România nu se mai poate asigura asistenţa medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

 

Şi medicii, dar şi pacienţii şi-au făcut auzită vocea fiind transmise Guvernului mesaje cu principalele nemulţumiri: birocraţia excesivă, faptul că medicii sunt transformaţi în contabili în detrimentrul exercităţii profesiei lor, subfinaţarea sistemului, îngrădirea medicilor în privinţa prescrierii unor documente medicale, blocarea cardului etc.

În pofida frigului de afară, protestatarii au rămas fermi pe poziţii. Mitingul s-a desfăşurat în intervalul orar 11 – 14.  Asistenţa medicală primară din judeţul Satu Mare a fost reprezentată de preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ, cel care a preluat de curând şi funcţia de preşedinte al medicilor de familie din Europa.  În timpul protestului, dr. Călin Bumbuluţ i-a ţinut la curent pe colegii de breaslă inclusiv prin trasmirea Live a mitingului pe pagina de Facebook, răspunsul constând în numeroase mesaje de susţinere.

Acţiunea de protest de ieri a fost anunţată pe site-ul Societăţii Naţionale de Medicina de Familie. De altfel, Coaliţia Solidari pentru Sănătate, care reuneşte cele mai reprezentative organizaţii profesionale ale medicilor de familie, dar şi asociaţii de pacienţi au anunţat încă din luna octombrie declanşarea mai multor proteste. Astfel, la începutul lunii, respectiv la 2 noiembrie, reprezentanţii medicilor de familie şi ai pacienţilor din mai multe judeţe printre care şi Satu Mare au picheta  sediile prefecturilor şi caselor judeţene de asigurări de sănătate. Ei au semnalat subfinanţarea asistenţei medicale primare şi imposibilitatea medicilor de familie de a-şi practica meseria în condiţii optime.

Ieri, 15 septembrie, medicii şi pacienţii au demostrat că împreună pot fi o forţă. Protestarii aflaţi în Piaţa Victoriei au semnalat verbal, dar şi prin pancartele purtate că sistemul medical din România este la pământ. „Nu omorâţi medicina de familie”, „Nu se poate sănătate cu finanţare la jumătate”, „Să creascăfinanţarea cabinetelor”, „Vreau să fiu medic de familie în România. Vreau să profesez în România”, „Pacienţii noştrii sunt votanţii voştri”, „Domn’ ministru nu uita, ai să cazi în grija mea”, „Prima linie suntem noi, vrem să avem grijă de voi”, „Fără sănătate, nimic nu se poate” – sunt câteva din mesajele care s-au auzit ieri la miting. Premierul Mihai Tudose a discutat miercuri, la Guvern, cu o delegaţie a medicilor de familie care au protestat în Piaţa Victoriei. Premierul a admis că din păcate, medicii au dreptate, că sistemul este în continuare greoi, foarte birocratizat şi că medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiţi să se transforme mai mult în contabili decât să îşi facă meseria. „Încercăm să găsim soluţii. Prima etapă este vineri, într-o consultare pe draft şi de luni să încercăm, şi împreună cu Ministerul de Finanţe, să reglăm nişte lucruri” a declarat Tudose , la începutul şedinţei de Guvern.

Abonează-te acum Online!
  1. Muncitor a spus: 18 noiembrie 2017, ora 19:07

    Medicii sa nu mai plateasca cas ca si asa se trateaza singuri si prescriu gratuitate pentru altii.4

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.