Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitaţi: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii:Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă? 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 04.30 Reportaj-Mihai Neamţu 05.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch. Titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitaţi: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii: Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: În paşi de dans de la pasiune la performanţă. 10.30 Religie, cu Eva Laczko, invitaţi: Istvanfi Szilard, Racz Ervin, Pallai Bela. Titlul emisiunii: Miert van szuksegunk a bojtre? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaţionalelor. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat:Elisabeta Bekessy.Titlul emisiunii:Situl Someşul inferior aduce oportunităţi iniţiativelor de mediu. 15.15 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necşe. Titlul emisiunii: Organizaţii de tineret la CNME. 16.00 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă. 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 17.30 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Sute de medici şi pacienţi din toată ţara au protestat în faţa Guvernului

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Medicii de familie au protestat in fata Guvernului

Medicii de familie au protestat in fata Guvernului

Coaliţia Solidari pentru Sănătate a organizat miercuri, 15 noiembrie un miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti.  Sute de medici şi pacienţi veniţi din toată ţara au arătat că în România nu se mai poate asigura asistenţa medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

 

Şi medicii, dar şi pacienţii şi-au făcut auzită vocea fiind transmise Guvernului mesaje cu principalele nemulţumiri: birocraţia excesivă, faptul că medicii sunt transformaţi în contabili în detrimentrul exercităţii profesiei lor, subfinaţarea sistemului, îngrădirea medicilor în privinţa prescrierii unor documente medicale, blocarea cardului etc.

În pofida frigului de afară, protestatarii au rămas fermi pe poziţii. Mitingul s-a desfăşurat în intervalul orar 11 – 14.  Asistenţa medicală primară din judeţul Satu Mare a fost reprezentată de preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ, cel care a preluat de curând şi funcţia de preşedinte al medicilor de familie din Europa.  În timpul protestului, dr. Călin Bumbuluţ i-a ţinut la curent pe colegii de breaslă inclusiv prin trasmirea Live a mitingului pe pagina de Facebook, răspunsul constând în numeroase mesaje de susţinere.

Acţiunea de protest de ieri a fost anunţată pe site-ul Societăţii Naţionale de Medicina de Familie. De altfel, Coaliţia Solidari pentru Sănătate, care reuneşte cele mai reprezentative organizaţii profesionale ale medicilor de familie, dar şi asociaţii de pacienţi au anunţat încă din luna octombrie declanşarea mai multor proteste. Astfel, la începutul lunii, respectiv la 2 noiembrie, reprezentanţii medicilor de familie şi ai pacienţilor din mai multe judeţe printre care şi Satu Mare au picheta  sediile prefecturilor şi caselor judeţene de asigurări de sănătate. Ei au semnalat subfinanţarea asistenţei medicale primare şi imposibilitatea medicilor de familie de a-şi practica meseria în condiţii optime.

Ieri, 15 septembrie, medicii şi pacienţii au demostrat că împreună pot fi o forţă. Protestarii aflaţi în Piaţa Victoriei au semnalat verbal, dar şi prin pancartele purtate că sistemul medical din România este la pământ. „Nu omorâţi medicina de familie”, „Nu se poate sănătate cu finanţare la jumătate”, „Să creascăfinanţarea cabinetelor”, „Vreau să fiu medic de familie în România. Vreau să profesez în România”, „Pacienţii noştrii sunt votanţii voştri”, „Domn’ ministru nu uita, ai să cazi în grija mea”, „Prima linie suntem noi, vrem să avem grijă de voi”, „Fără sănătate, nimic nu se poate” – sunt câteva din mesajele care s-au auzit ieri la miting. Premierul Mihai Tudose a discutat miercuri, la Guvern, cu o delegaţie a medicilor de familie care au protestat în Piaţa Victoriei. Premierul a admis că din păcate, medicii au dreptate, că sistemul este în continuare greoi, foarte birocratizat şi că medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiţi să se transforme mai mult în contabili decât să îşi facă meseria. „Încercăm să găsim soluţii. Prima etapă este vineri, într-o consultare pe draft şi de luni să încercăm, şi împreună cu Ministerul de Finanţe, să reglăm nişte lucruri” a declarat Tudose , la începutul şedinţei de Guvern.

Abonează-te acum Online!
  1. Muncitor a spus: 18 noiembrie 2017, ora 19:07

    Medicii sa nu mai plateasca cas ca si asa se trateaza singuri si prescriu gratuitate pentru altii.4

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.