Sute de judokani sunt aşteptaţi în weekend la Satu Mare

Scris de Ionuţ Blăjean, 12 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Municipiul Satu Mare se pregăteşte să găzduiască două concursuri internaţionale de judo. Unul este dedicat tinerilor sportivi, iar celălalt veteranilor. Totul se va desfăşura sâmbătă şi duminică, 14-15 mai, în sala LPS “Ecaterina Both”. Le vom lua pe rând.

Cupa Satu Mare va reuni sute de sportivi din România, Ucraina, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Polonia. Antrenorul Attila Pelcz ne-a transmis că până miercuri s-au înscris 450 de judoka, un număr impresionant. Dar vin aşa mulţi pentru că vor fi şi multe categorii de vârstă: U12, U14, U16, U18-21-23.

“Vor fi mulţi sportivi pentru că avem multe categorii de vârstă. De la CS Judo Master Satu Mare vor fi 44 de sportivi, alte câteva zeci de la Marian Halas şi nu numai. Sperăm să decurgă totul cum trebuie pe cele patru suprafeţe de luptă. Deschiderea o vom face sâmbătă, de la ora 9:50, iar la început vor fi demonstraţii de judo din partea copiilor cu nevoi speciale pe care îi am la club. Totodată, la Satu Mare va şi Asley Gonzalez. Este un judoka cubanez, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din anul 2012 şi campion mondial la ediţia din anul 2013. Vor fi şi patru cubanezi de la clubul Rapid Bucureşti, la care mai adăugăm şi partea de la CS Judo Master”, ne-a declarat Attila Pelcz, principalul organizator.

Apoi, duminică se va desfăşura tradiţionalul concurs de veterani pe care-l organizează CS Judo Master. Şi aici sunt aşteptaţi concurenţi din ţările mai sus amintite, doar că în număr mai mic. “Anul trecut, când am organizat concursul la Poiana Braşov şi doar din Ucraina mi-au venit în jur de 60 de concurenţi. Anul acesta va fi participare mai mică. Eu nu voi participa pentru că nici nu m-am pregătit şi prefer să mă ocupă să iasă totul bine pe partea cu organizarea”, ne-a mai spus Attila Pelcz.

Astfel, sătmărenii pasionaţi de acest sport sunt invitaţi în weekend la concurs.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517