Sute de credincioşi au venit prin ploaie la Biserici în Noaptea de Înviere (foto) | Informaţia Zilei

Sute de credincioşi au venit prin ploaie la Biserici în Noaptea de Înviere (foto)

Scris de I. Z., 28 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Pasti la Biserica Ortodoxa din M 17

Pasti la Biserica Ortodoxa din M 17

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici au avut parte de o vreme destul de urâtă de Paşti. Ploi şi vijelii s-au anunţat dealtfel în 25 de judeţe din ţară.

 Sâmbătă noaptea, deşi a plouat, mii de credincioşi, au mers la biserici cu coşuri încărcate cu bunătăţi de Paşti.

Pasti greco catolici

Pasti greco catolici

Unii au aşteptat în biserici sau în maşini momentul sfinţirii coşurilor, alţii au aşteptat în ploaie, punându-şi umbrele sau fâşii de nailon pe coşuri. La Biserica greco catolica Sfinţii Arhangheli coşurile s-au sfinţit în biserică.

 

 

Circulaţia a fost închisă pe mai multe porţiuni din Centrul Vechi, pe Drumul Careiului, Podul Golescu, Soarelui, Cloşca.

Potrivit rânduielii stabilite de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, slujbele la bisericile ortodoxe au durat mai mult, deoarece după Slujba de Înviere s-a savârşit şi Sfînta Liturghie.

În cazul greco-catolicilor, slujbele au durat cu puţin peste o oră, astfel că enoriaşii greco-catolici au mers spre casă în jurul orei 1.15, pe când cei ortodocşi au aşteptat sfinţirea coşurilor după ora 2.30. Din fericire, în jurul orei 1.30 ploaia a încetat în municipiul Satu Mare.

 

 

Aproximativ 500 de credincioşi au

participat la Slujba de Înviere de la biserica ortodoxa din Tăşnad, începută sâmbătă la miezul nopţii.

În faţa credincioşilor au venit preoţii Marian Crainic şi Gheorghe Andreica, iar totul a durat aproximativ doua ore. După sfinţirea coşurilor cu oua roşii şi bucate alese, sătmărenii au primit cutii cu anafură şi s-au îndreptat spre case.

Hristos a înviat!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345