Sute de credincioşi au fost prezenţi la sfinţirea bisericii din Chegea


Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită de episcopii Timotei şi Macarie

Sărbătoare mare a fost în data de 7 mai în satul Chegea, comuna Săcăşeni. A fost ziua în care a fost târnosită biserica ortodoxă în urma amplelor lucrări de renovare săvârşite în ultimii ani.

În duminica a patra după Sfintele Paşti – a vindecării slăbănogului de la Vitezda -, duminică, 7 mai 2023, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului a slujit împreună cu Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, la Parohia Ortodoxă „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Chegea, Protopopiatul Carei, judeţul Satu Mare.

Cu aceste prilej cei doi ierarhi au târnosit biserica parohiei şi au săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în prezenţa unui număr mare de credincioşi.

Între părinţii care au făcut parte din soborul slujitor amintim pe Pr. Florian Mocanu, protopopul Careiului, Pr. Ion Bârlea, pastorul credincioşilor, Arhim. Spiridon Belei, stareţul Mânăstirii Scărişoara Nouă, Arhid. Dumitru Botiş, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Ioan Onuţ Păcurar, referent secretariat, Diac. Vlad Nechita, de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, alături de alţi preoţi invitaţi.

La acest eveniment duhovnicesc au fost prezente şi oficialităţile locale.

Răspunsurile la strană au fost date de către o parte a membrilor Grupului vocal ASCOR, filiala Baia Mare, condus de Paul Coza. La momentul Chinonicului, doamna preoteasă Ioana Botiş a interpretat câteva cântări închinate praznicului Învierii Domnului.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a hirotesit pe părintele paroh Ion Bârlea întru iconom, cu dreptul de a purta brâul roşu. De asemenea, în semn de mulţumire şi preţuire, părintele a dăruit celor doi ierarhi prezenţi câte o icoană cu chipul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi un coş cu flori.

La eveniment au participat sute de credincioşi, mulţi fii ai satului. Se poate spune că s-a triplat populaţia sătucului cu cea mai mare rezervaţie de peri sălbatici din Europa. Toţi cei prezenţi s-au deplasat ulterior la căminul cultural pentru a gusta din bucatele care au compus agapa creştinească.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517