Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

Suspiciunile de râie n-au fost confirmate de laboratorul de specialitate al DSVSA

Scris de Ioan Aniţaş, 12 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Daniel Dragoş - directorul AJVPS Satu Mare

Daniel Dragoş – directorul AJVPS Satu Mare

La peste 160 de vulpi supuse analizelor nu s-a confirmat scabia, susţin medicii veterinari din judeţ

Apariţia în ziarul nostru din 5 ianuarie, a materialului „Numeroase vulpi din judeţ sunt pline de râie” a stârnit reacţia conducerii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Satu Mare. A fost dezminţită afirmaţia respectivă, fiind invocat faptul că în ultimele luni, laboratorul acreditat din cadrul instituţiei a supus unor analize complexe peste 160 de vulpi împuşcate pe fondurile de vânătoare ale judeţului, fără a fi fost confirmată râia.

Râia poate fi confirmată doar prin analize de laborator

În ultimii ani, la nivel de judeţ şi nu numai au avut loc ample campanii de vaccinare a vulpilor împotriva turbării. Asta ca urmare a faptului că este necesară combaterea unei boli ce se poate transmite la animale şi la om. Administrarea momelilor vaccinale era urmată de împuşcarea vulpilor mai ales pentru a verifica efectele vaccinării, dar şi a stării de sănătate înaintea morţii.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 12 ianuarie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. raudetot a spus: 12 ianuarie 2016, ora 19:06

    Bradul de Craciun trece prin mai multe etape aici, la Satu Mare. Il cumperi din piata (daca ai cu ce), il impodobesti cu mult drag (daca ai cu ce) si il arunci apoi, ca nu mai ai ce face cu el. El ramane langa container mult si bine şi nu stii cand va veni Florisalul dupa el. Se aduna astfel o gramada mare de brazi, nu mai ai unde sa calci, au trecut 3 saptamani de la Craciun. Treaba-i asta?? Ca de cuvantul SELECTIV am tot auzit, nu stiu cine il aplica la colectarea gunoiului. Poate ca va trebui pe viitor sa folosim un brad artificial, sa nu mai inoportunam Florisalul, ca nu sunt destul de multi bani pe care ii cere lunar de la noi si nimeni nu ii intreaba de ce.

  2. sida a spus: 12 ianuarie 2016, ora 17:49

    Primiti un salar exorbitant…pe dejeaba!!!trageti chiulul toata ziua!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.