Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ciprian Costea, Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Mediul de afaceri se luptă cu lipsa de predictibilitate (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Schimbări preconizate la plata contribuţiei la sănătate 03.05 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Maria Zamfirache 04.03 Documentar, Vasile Lucaciu 04.50 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strămb. Titlul emisiunii: Cauze energetice ale bolilor 05.43 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Marius Horşia. Titlul emisiunii: Migraţia popoarelor din zilele noastre 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ramona Farkaş. Titlul emisiunii: Uitaţi de majorarea salariilor, angajaţii de la mediu protestează (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.26 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cum înţelegem plânsul? 10.08 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş. Titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 10.43 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Drepturile asiguraţilor pe timpul spitalizării 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viroica Dăncilă premier (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Rodica Maxi. Titlul emisiunii: Cânepa românească nu este drog 14.25 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoară raport la 7.670 de zile 15.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.48 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 17.45 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime între cunoscuţi 18.35 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ildiko Tivadar, Mihaela Mulg. Titlul emisiunii: Cum se poate obţine alocaţia pentru copil într-un alt stat membru UE? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invtat Lia Marinela Avram 23.30 Ştiri

Suspiciunile de râie n-au fost confirmate de laboratorul de specialitate al DSVSA

Scris de Ioan Aniţaş, 12 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Daniel Dragoş - directorul AJVPS Satu Mare

Daniel Dragoş – directorul AJVPS Satu Mare

La peste 160 de vulpi supuse analizelor nu s-a confirmat scabia, susţin medicii veterinari din judeţ

Apariţia în ziarul nostru din 5 ianuarie, a materialului „Numeroase vulpi din judeţ sunt pline de râie” a stârnit reacţia conducerii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Satu Mare. A fost dezminţită afirmaţia respectivă, fiind invocat faptul că în ultimele luni, laboratorul acreditat din cadrul instituţiei a supus unor analize complexe peste 160 de vulpi împuşcate pe fondurile de vânătoare ale judeţului, fără a fi fost confirmată râia.

Râia poate fi confirmată doar prin analize de laborator

În ultimii ani, la nivel de judeţ şi nu numai au avut loc ample campanii de vaccinare a vulpilor împotriva turbării. Asta ca urmare a faptului că este necesară combaterea unei boli ce se poate transmite la animale şi la om. Administrarea momelilor vaccinale era urmată de împuşcarea vulpilor mai ales pentru a verifica efectele vaccinării, dar şi a stării de sănătate înaintea morţii.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 12 ianuarie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Abonează-te acum Online!
  1. raudetot a spus: 12 ianuarie 2016, ora 19:06

    Bradul de Craciun trece prin mai multe etape aici, la Satu Mare. Il cumperi din piata (daca ai cu ce), il impodobesti cu mult drag (daca ai cu ce) si il arunci apoi, ca nu mai ai ce face cu el. El ramane langa container mult si bine şi nu stii cand va veni Florisalul dupa el. Se aduna astfel o gramada mare de brazi, nu mai ai unde sa calci, au trecut 3 saptamani de la Craciun. Treaba-i asta?? Ca de cuvantul SELECTIV am tot auzit, nu stiu cine il aplica la colectarea gunoiului. Poate ca va trebui pe viitor sa folosim un brad artificial, sa nu mai inoportunam Florisalul, ca nu sunt destul de multi bani pe care ii cere lunar de la noi si nimeni nu ii intreaba de ce.

  2. sida a spus: 12 ianuarie 2016, ora 17:49

    Primiti un salar exorbitant…pe dejeaba!!!trageti chiulul toata ziua!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.