Image 1
Image 2

Suprafaţa declarată de fermieri ca fiind calamitată a ajuns la 150.000 de ha

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Efectele secetei de până acum sunt cu mult mai mari decât s-ar putea imagina. Este în continuă creştere numărul fermierilor şi suprafeţele declarate ca fiind calamitate la nivel naţional. Mulţi dintre cei afectaţi grav de secetă îşi pun întrebarea firească – din ce vor putea plăti seminţele cumpărate, îngrăşămintele şi substanţele de combatere a bolilor şi dăunătorilor, cu plată la recoltare.
Recoltă nu va fi. Speranţa este în decizia guvernanţilor de a aloca bani pentru despăgubiri.
Comisiile locale, dar şi cele judeţene au suficient de mult de lucru pentru a verifica şi apoi valida cele consemnate în notificările fermierilor. Dacă în urmă cu 3-4 zile Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, anunţa oficial o cifră a calamităţilor, fiind vorba despre apoximativ 100.000 de hectare, iată că în decurs de 2 zile, suprafaţa declarată cu diverse culturi agricole compromise de secetă a ajuns că crească cu aproape jumătate, fiind deja vorba despre peste 150.000 de hectare în mai multe judeţe din ţară.
Judeţele cele mai afectate de efectele secetei prelungite sunt: Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Tulcea, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vrancea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with