







Ingrediente:
– 1 kg de macriş curăţat
– 2 linguri de făină
– 3-4 linguri de ulei
– 200-250 g de sana sau iaurt
– un sfert de linguriţă de zahăr
– sare
– eventual o crenguţă de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Macrişul curăţat şi spălat se pune la fiert în apă uşor sărată. Între timp, din făină şi ulei se prepară un rântaş mai slab, chiar cât să înceapă să devină slab auriu. Când supa începe să fiarbă se adaugă zahărul şi rântaşul, apoi iaurtul (sau sana) se amestecă bine, adăugând una câte una, 4-5 linguri de zeamă fierbinte şi se toarnă în supă. Se mai fierbe 5-6 minute, iar busuiocul, dacă se foloseşte, se pune în mâncare char înainte de a se lua de pe foc. Este o mâncare foarte uşoară, indicată după alimentele grele de la sărbători.