Supă uşurică de macriş

Scris de Eva Laczko, 26 mai 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index
Supa de macris

Supa de macris

Ingrediente:

– 1 kg de macriş curăţat

– 2 linguri de făină

– 3-4 linguri de ulei

– 200-250 g de sana sau iaurt

– un sfert de linguriţă de zahăr

– sare

– eventual o crenguţă de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Macrişul curăţat şi spălat se pune la fiert în apă uşor sărată. Între timp, din făină şi ulei se prepară un rântaş mai slab, chiar cât să înceapă să devină slab auriu. Când supa începe să fiarbă se adaugă zahărul şi rântaşul, apoi iaurtul (sau sana) se amestecă bine, adăugând una câte una, 4-5 linguri de zeamă fierbinte şi se toarnă în supă. Se mai fierbe 5-6 minute, iar busuiocul, dacă se foloseşte, se pune în mâncare char înainte de a se lua de pe foc. Este o mâncare foarte uşoară, indicată după alimentele grele de la sărbători.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517