Image 1
Image 2

Supă evreiască de zarzavaturi noi

Supa evreiasca de zarzavaturi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa evreiasca de zarzavaturi
Supa evreiasca de zarzavaturi

Ingrediente:

– o legătură de zarzavaturi noi

– o gulie

– frunze de ţelină

– pătrunjel verde

– o ceapă de mărime potrivită

– 2 linguri de untură de gâscă (se poate suplini cu ulei)

– 100 g de făină albă

– sare, piper, boia de ardei, ghimbir măcinat

Mod de preparare:

Din făină, doar cu apă şi sare se face un aluat mai tare pentru tăiţei, care apoi se răzuiesc şi se lasă puţin la uscat. Ceapa se taie cubuleţe mărunte, iar zarzavaturile curăţate se feliază subţire. În curca 2/3 din cantitatea de untură se căleşte mai întâi ceapa, până când devine sticloasă, apoi se adaugă zarzavaturile feliate, se călesc şi acestea, se condimentează după gust, apoi se stinge cu circa un litru de apă, adăugând şi verdeţurile. În untura rămasă se călesc tăiţeii, până când devin galben-aurii. Se adaugă la supă şi se fierbe până când se înmoaie toate ingredientele. Tăiţeii se pot înlocui cu crutoane prăjite în untură de gâscă, dar în acest caz se adaugă la supă doar la servire. Tot la servire se poate adăuga şi puţină smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Această rețetă combină savoarea somonului afumat, cremozitatea maionezei și confortul cartofilor copți, oferind o masă bogată în Omega-3, proteine și fibre, perfectă pentru o experiență culinară nutritivă și delicioasă.