Ingrediente:
Un ciolan afumat mai mic (6-700 g), 500 g varză murată măruntă, sau eventual frunze mărunțite ulterior, un morcov, 2 linguri de bulion, o ceapă, ulei, o linguriță de boia de ardei, sare, mărar proaspăt, mărunțit, sau uscat și sfărâmat.
Mod de preparare:
Ciolanul se lasă la înmuiat în apă rece timp de 5-6 ore. Se schimbă apa și se pune la fiert, până când se desprinde de pe os. Se scoate din zeamă, se ia carnea de pe os și se taie bucăți. Ceapa mărunțită se călește într-un pic de ulei, se adaugă boiaua și se stinge cu zeama de la ciolan. Morcovul se pune în supă întreg sau feliat, după gust. Se adaugă varza bine spălată cu apă rece, se condimentează, iar când este aproape fiert se adaugă și carnea. Se pune bulionul în supă, apoi se mai lasă 5-10 minute la fiert. La servire se poate adăuga și smântână.
Fii primul care comentează