Image 1
Image 2

Supă de roşii fără foc

Supă de tomate fără foc
La noi in casa se mananca zilnic supa sau ciorba. Este un obicei mostenit de la ai mei si nu as renunta la el. Asa am ajuns si la ideea acestei retete. O supa de rosii pregatita cu putine ingrediente, dar pe care este foarte posibil ca toata lumea sa le aiba in casa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supă de tomate fără foc
Supă de tomate fără foc

Ingrediente:

o jumătate de ardei roşu;
3 roşii coapte bine (le recunoaşteţi după cotor dacă au fost culese când erau coapte sau nu);
2 linguri de ulei presat la rece
1 căţel de usturoi;
o jumătate de cană de cuburi de dovlecel;
sare;
o roşie tăiată cuburi;
1 fir de pătrunjel;
un fir de mărar;
cimbru.

Mod de preparare:

    Aceasta este una dintre reţetele care se gătesc foarte simplu, în aproximativ 5 minute. Se iau toate ingredientele, cu excepţia roşiilor tăiate cuburi şi verdeţurilor şi se mixează în blender. Apoi se adaugă roşia tăiată cuburi şi verdeaţa.

Trebuie să aveţi grijă cu verdeaţa şi condimentele, deoarece atunci când gătiţi hrană vie, adică fără să utilizaţi aragazul, gusturile sunt mult mai puternice. Puteţi încerca să folosiţi cantităţi mici de condiment, şi, dacă mai simţiţi nevoia, puteţi adăuga mai apoi, după gust.

                                                                       ***

Această reţetă este recomandată de Ligia Pop, autoarea cărţilor de bucate “Reţete vegane fără foc” şi “Germeni şi vlăstari – surse de sănătate şi energie”. Ligia Pop este raw vegan chef (specializată în bucătăria vegană fără foc). Reţetele ei se fac în 3-10 minute, dar cel mai important este că sunt sănătoase şi asigură un aport de energie pentru întreaga zi.

Denumirea “raw vegan” reprezintă alimentaţia vegană fără foc (adică alimentele de origine non-animală). Alimentele de bază sunt legumele, dintre cele mai diverse, germeni şi vlăstari, seminţele, nucile, fructele şi chiar alegele marine, care este sursa cea mai complexă de minerale din lume.

De menţionat este faptul că beneficiile mâncării raw vegane constă în superioritatea nutriţională faţă de mâncarea gătită, datorită conţinutului ridicat de nutrienţi care se găsesc în crudităţi.

Mai trebuie să ştiţi că în bucătăria raw vegană, alimentele nu se gătesc la peste 40 de grade celsius. Prin urmare, datorită faptului că vitaminele, proteinele, enzimele, mineralele ajung intacte în corp, sunt gata oricând să ne ajute în procesul de apărare al corpului. În plus, datorită faptului că moleculele de mâncare vegetală sunt intacte, se asimiliează de o sută de ori mai uşor. Astfel, ficatul, fierea şi pancreasul nu sunt suprasolicitate, cum se întâmplă în cazul unei alimentaţii omnivore.

Vom reveni cât de curând şi cu alte informaţii şi reţete din bucătăria raw vegană. Sperăm să vă placă.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.