Image 1
Image 2

Supă de roşii cu galuşte

Supa de rosii cu galuste
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa de rosii cu galuste
Supa de rosii cu galuste

Ingrediente:

– 200 g pastă de tomate (sau 500 g bulion),

– 500 g lapte,

– 200 g de făină,

– 2 ouă,

– încă o lingură cu vârf de făină,

– 2-3 liguri de ulei,

– 2 liguri de zahăr,

– o linguriţă mică de boia de ardei dulce,

– puţină sare, eventual şi un plic de zahăr vanilat, după gust.

Mod de preparare:

Făina se prăjeşte foarte puţin în ulei, se adaugă boia şi treptat bulionul, sau pasta de tomate dizolvată în circa 3-400 g apă, apoi şi laptele. Se adaugă încă puţină apă, până când se ajunge la consistenţa dorită. Se amestecă bine cele 200 g de făină şi ouăle, iar când supa clocoteşte, cu ajutorul unei linguri se taie în ea găluşte mărunte, apoi după 7-8 minute de fierbere se pune sare, zahărul, şi zahărul vanilat. Toată compoziţia se mai fierbe câteva minute, amestecând în continuu, apoi se ia de pe foc. Se serveşte caldă sau rece, după gust, ornat cu frunză de mentă, sau smântână dulce pentru gătit.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.