Supă de prune uscate | Informaţia Zilei

Supă de prune uscate

Scris de I. Z., 31 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

250 g de prune uscate fără sâmburi, 2-4 bucăţi de cuişoare, 2-3 batonaşe de scorţişoare, 100 ml vin roşu, 2 linguri de amidon alimentar sau de budincă de vanilie sau frişcă, 150 ml de frişcă pentru gătit, 50-60 g de zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, nuci, migdale sau alune prăjite pentru ornat.

Mod de preparare:

Prunele spălate se taie în bucăţi, se pun la fiert cu un litru de apă şi foarte puţină sare. Se adaugă batoanele de scorţişoare, precum şi cuişoarele aşezate într-o sită-ou pentru ceai. Când compoziţia începe să fiarbă se adaugă vinul. Amidonul sau budinca se amestecă cu zahărul, cu zahărul vanilat şi treptat cu frişca, astfel încât să formeze o compoziţie omogenă. Aceasta se adaugă la supă şi se mai fierbe încă vreo 5 minute, amestecând. Se mai potriveşte de sare şi de zahăr, se ia de pe foc şi se serveşte caldă sau rece, după plac, presărată cu nuci prăjite, alune, sau migdale prăjite.

Abonează-te acum Online!
  1. Traian Orha a spus: 01 noiembrie 2019, ora 10:31

    Ce vijelii o sa mai aveti la posterior !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345