Image 1
Image 2

DESERT

Supă de prune uscate

Supă de prune uscate
Savurați un desert de toamnă încântător cu acesta rețetă de prune cu vin și aromă de scorțișoară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Savurați un desert de toamnă încântător cu acesta rețetă de prune cu vin și aromă de scorțișoară. Combinați prunele uscate și fără sâmburi cu cuișoare și batonașe de scorțișoară într-un compot îmbogățit cu vin roșu. Îngroșați cu un amestec de amidon sau budincă de vanilie, frișcă, zahăr și zahăr vanilat pentru o textură cremoasă. Ajustați gustul cu sare și serviți acest deliciu cald sau rece, ornând cu nuci, migdale sau alune prăjite pentru un plus de crocantețe. Acest desert aromat este o alegere perfectă pentru a aduce căldura și confortul în serile răcoroase.

 

 

Ingrediente:
250 g prune uscate, fără sâmburi
2-4 cuișoare
2-3 batonașe de scorțișoară
100 ml vin roșu
2 linguri de amidon de porumb sau budincă de vanilie
150 ml frișcă lichidă pentru gătit
50-60 g zahăr
2 pliculețe de zahăr vanilat
Un vârf de cuțit de sare
Nuci, migdale sau alune prăjite, pentru decor

 

 

Mod de Preparare:

Prunele spălate se taie în bucăți, se pun la fiert cu un litru de apă și foarte puțină sare. Se adaugă batoanele de scorțișoare, precum și cuișoarele așezate într-o sită-ou pentru ceai. Când compoziția începe să fiarbă se adaugă vinul. Amidonul sau budinca se amestecă cu zahărul, cu zahărul vanilat și treptat cu frișca, astfel încât să formeze o compoziție omogenă. Aceasta se adaugă la supă și se mai fierbe încă vreo 5 minute, amestecând. Se mai potrivește de sare și de zahăr, se ia de pe foc și se servește caldă sau rece, după plac, presărată cu nuci prăjite, alune, sau migdale prăjite.

 

Pregătiți Prunele: Începeți prin a spăla prunele și a le tăia în bucăți. Puneți-le la fiert într-un litru de apă cu puțină sare pentru a le intensifica aroma.

Aromatizați Compotul: Adăugați batonașele de scorțișoară și cuișoarele în compot. Pentru a evita ca cuișoarele să se răspândească în toată compoziția, puteți să le puneți într-o sită-ou pentru ceai. După ce compotul începe să fiarbă, turnați vinul roșu.

 

Prepararea Amestecului de Îngroșare: Într-un bol separat, amestecați amidonul sau budinca de vanilie cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugați treptat frișca, amestecând continuu până când obțineți o compoziție omogenă.

 

Îngroșați Supa: Turnați amestecul de îngroșare în compotul care fierbe, amestecând constant. Lăsați să fiarbă încă 5 minute, ajustând gustul cu sare și zahăr după necesitate.

 

Finalizarea: După ce ați ajustat gustul, scoateți desertul de pe foc. Poate fi servit cald sau rece, în funcție de preferințe.

 

Ornat: Înainte de servire, presărați deasupra nuci, migdale sau alune prăjite pentru un plus de textură și aromă.
Acest desert bogat în arome este perfect pentru serile răcoroase sau ca o încântare după masă, combinând dulceața prunelor cu parfumul vinului roșu și al condimentelor aromatice. Serviți-l ca atare sau alături de o porție de înghețată de vanilie pentru o experiență de neuitat.DE

 

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Friptură de vită umplută cu ciuperci

REȚETE ROMÂNEȘTI

Friptură de vită umplută cu ciuperci

Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese.

Rețetă de iaurt făcut în casă

Rețetă de iaurt făcut în casă

Iaurtul, unul dintre cele mai vechi alimente fermentate, a fost descoperit accidental în piei de animale și a devenit popular la nivel mondial datorită beneficiilor sale pentru sănătate, fiind produs și consumat în diferite forme în întreaga lume.