Supă de ouă

Ingrediente:

6 ouă (dacă se poate, de casă, sau cu gălbenuşul cât mai frumos colorat), 4 linguri de făină, 6-8 linguri de ulei, 200 g de smântână (se poate înlocui cu sana), 1-2 linguri de oţet, sare, piper, boia de ardei, delicat (de casă), foi de dafin.

Mod de preparare:

Făina se prăjeşte uşor în ulei, până devine de culoare aurie. Se adaugă o linguriţă de boia, apoi încet şi amestecând continuu, 2 l de apă şi 6-8 frunze de foi de dafin, iar sarea, piperul şi delicatul după gust. Când apa începe să fiarbă, 4 ouă se sparg, câte unul în pahar şi se toarnă, pe rând în apa clocotită. Celelalte 2 ouă se pun într-o farfurie, se adaugă puţină sare şi se bat bine cu telul, p]nă la omogenizare. După 3-4 minute se toarnă încet, în fir subţire în supă. După încă 2-3 minute de fierbere se poate adăuga şi smântâna, amestecată în prealabil cu câteva linguri de supă fierbinte. Înainte de a lua de pe foc se adaugă şi oţetul. Se poate servi cu bucăţele crocante de şuncă afumată şi prăjită, crutoane, sau eventual feliuţe subţiri de cârnaţi afumaţi şi prăjiţi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517