Image 1
Image 2

Supă de mazăre cu perişoare

Supa de mazare cu perioare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa de mazare cu perioare
Supa de mazare cu perioare

Ingrediente:

– 400 g de mazăre verde boabe,

– 300 g de carne tocată de porc,

– o ceapă,

– un căţel de usturoi,

– 2 morcovi,

– o lingură de ulei,

– un ou,

– o lingură de pesmet,

– sare, piper, boia de ardei dulce, delicat (de casă),

– o legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu pesmetul şi oul, se condimentează cu sare piper şi delicat. Ceapa şi usturoiul se mărunţeşte şi se căleşte în ulei, până când devin sticloase. Se adaugă o linguriţă de boia, se stinge cu circa 1,5 litri de apă, se adaugă morcovii tăiaţi felii subţiri, iar după ce supa începe să clocotească se adaugă şi mazărea verde. Se condimentează după gust, iar când legumele sunt pe jumătate fierte, din pasta anterior pregătită se formează perişoare şi se fierbe până când toate ingredientele se înmoaie. Supa se serveşte presărată cu pătrunjel verde mărunţit, sau eventual cu adaos de smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with