Supa de gulii

Scris de Eva Laczko, 01 martie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O supica usoara, totusi consistenta si se prepara rapid.

Ingrediente:

 

– 2 gulii mai mari, sau 3 mai mici,

– 2 linguri de ulei, sau o lingura mare de unt,

– 200 g de smantana (15%),

– o lingura cu varf de faina,

– o legatura de patrunjel verde,

– sare, piper, baza pentru mancaruri (daca se poate, de casa)

 

Mod de preparare:

 

Guliile curatate si taiate cubulete (sau eventual razuit mare) se calesc in ulei sau unt, se condimenteaza dupa gust si se sting cu circa un litru de apa. Din faina si smantana se face o ingroseala, cu grija, sa nu ramana cu noduri. Se adauga treptat, cateva linguri de supa, iar cand bucatile de gulii sunt fierte, de adauga ingroseala si se mai fierbe asa cateva minute. La servire se poate orma cu frunze proaspete de patrunjel, sau bacon afumat, prajit si sfaramat deasupra supei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517