Image 1
Image 2

Supă de fasole cu ciolan

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente pentru 4 – 5 litri de supă:

Un ciolan afumat (7-900 g), 400 g fasole boabe, eventual un morcov, dacă vă place, 4 linguri de făină, circa 50 g ulei, 300 g de smântână, sare, piper, boia de ardei dulce (foi de dafin, dacă vă place).

Mod de preparare:

Ciolanul fie se fierbe întreg, fie se taie cubulețe sau fâșii, dar nu se aruncă nici osul (acesta dă un gust special supei). Se pune la fiert împreună cu fasolea curățată și bine spălată, sare și piper după gust, respectiv 4-5 frunze de foi de dafin și morcovii, dacă folosiți. Dacă e posibil, fasolea e bine să stea în prealabil câteva ore la înmuiat. Când atât fasolea, cât și carnea se înmoaie, într-o tigaie se prăjește puțin făina în ulei și se adaugă o linguriță de boia de ardei. Rântașul astfel obținut se toarnă în supa clocotită și se mai lasă puțin la fiert. Smântâna se poate pune în toată cantitatea de supă, sau doar la servire, în farfurie. Dacă se pune în oală, acest lucru se face imediat după ce se adaugă rântașul. Smântâna se amestecă treptat cu câteva linguri de zeamă fierbinte, pentru a nu face cocoloașe. Se pune în supă și se mai fierbe puțin. Se servește caldă, ornată cu frunzulițe de pătrunjel verde.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with