Image 1
Image 2

Supă de fasole cu ciolan afumat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente pentru 4 – 5 litri de supă:

Un ciolan afumat (700 – 900 g), 400 g fasole boabe, 4 linguri de făină, 4-5 linguri de ulei, eventual un morcov, dar nu în mod obligatoriu, 300 g de smântână, sare, piper, boia de ardei dulce (foi de dafin, dacă vă place).

Mod de preparare:

Fasolea curăţată şi bine spălată, precum şi ciolanul se pun la înmuiat în apă la temperatura camerei, în vase separate, circa 3-4 ore. Ciolanul se scoate din apă, se taie cubuleţe sau fâşii, dar nu se aruncă nici osul (acesta dă un gust special supei). Se pune la fiert împreună cu fasolea scoasă din apa în care a stat, se condimentează cu sare şi piper după gust, respectiv 4-5 frunze de foi de dafin, dacă folosiţi. După o oră de fierbere se adaugă mocovul tăiat fâşii sau rondele. Când atât fasolea, cât şi carnea se înmoaie, într-o tigaie se prăjeşte puţin făina în ulei şi se adaugă o linguriţă de boia de ardei. Rântaşul astfel obţinut se toarnă în supa clocotită şi se mai lasă puţin la fiert. Smântâna se poate pune în toată cantitatea de supă, sau doar la servire, în farfurie. Dacă se pune în oală, acest lucru se face imediat după ce se adaugă rântaşul. Smântâna se amestecă treptat cu câteva linguri de zeamă fierbinte, pentru a nu face cocoloaşe. Se pune în supă şi se mai fierbe puţin. Se serveşte caldă, cu salată acrişoară de ceapă, sau presărată cu ceapă verde mărunţită.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.