Ingrediente:
O conopidă de aproximativ 6-800 g, o ceapă mică, doi morcovi, un pătrunjel, circa 100 g de ţelină, un cartof, frunze de pătrunjel, gălbenuşul unui ou, 200 ml smântână, o lingură de făină, o lingură-două de ulei, câteva picături de zeamă de lămâie (sau oţet), sare, piper, nucşoară, eventual puţin delicat (preparat acasă).
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curăţă şi se taie mărunt, iar conopida se desface în buchete. Se încinge puţin ulei într-o oală în care se va prepara mâncarea şi se călesc zarzavaturile, cu excepţia conopidei. Se poate presăra şi cu puţină boia. Se stinge cu circa 1,5 l de apă şi, după ce legumele începe să fiarbă, se adaugă conopida şi se fierbe totul la foc mic, până se înmoaie toate ingredientele, apoi se adaugă zeamă de lămâie (sau oţetul), după gust, sare, piper, un vârf de cuţit de nucşoară. Într-un bol se amestecă smântâna cu făina şi, apoi, cu acest amestec se dresează supa şi se mai lasă puţin la fiert. După ce se ia de pe foc, se lasă puţin să se răcească. Gălbenuşul se freacă bine, apoi se adaugă treptat, una câte una, câteva linguri de supă caldă, iar compoziţia se toarnă în oală. La servire se presară deasupra pătrunjelul mărunţit.
Fii primul care comentează