Supă de ceapă cu smântână | Informaţia Zilei

Supă de ceapă cu smântână

Ingrediente:

500 g ceapă, 2 linguri de unt, 1 litru bază de supă de carne sau oase de vită, 50 ml vin alb, o crenguţă de cimbru, un ardei gras, sare, piper măcinat, caşcaval răzuit, 250 g de smântână groasă.

Mod de preparare:

Ceapa curăţată, spălată, se mărunţeşte bine şi se căleşte în unt până devine aurie, apoi se stinge cu supa de carne şi se adaugă cimbrul şi ardeiul tăiat fâşii. Se condimentează cu sare, piper şi se lasă să fiarbă la foc mic până când bucăţile de ceapă nu se mai recunosc în supă. Se mai poate adăuga o roşie tăiată mărunt, dar aceasta nu în mod obligatoriu. Înainte de a lua supa de pe foc se adaugă vinul şi smântâna, care se amestecă în prealabil cu câteva linguri de zeamă fierbinte. La servire se poate îmbogăţi cu crutoane, pâine prăjită cu ouă, bacon rumenit sau chiar cu carnea folosită pentru prepararea bazei de supă, apoi deasupra se presară caşcavalul, sau frunze de mărar ori ceapă verde mărunţită.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517