Image 1
Image 2
Supă de cartofi cu praz
Supă de cartofi cu praz
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

500 gr. cartofi,

200 gr. praz,

50 gr. unt,

20 gr. făină,

500 ml. lapte,

10 gr. sare,

câteva boabe de piper,

150 gr. crutoane.

Mod de pregătire: cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun la fiert într-un litru de apă împreună cu prazul curăţat, spălat şi tăiat rondele. După ce s-au fiert se pasează prin sită. Separat, se încinge untul în care se rumeneşte făina. Se adaugă laptele, sarea şi piperul alb (măcinat) şi se toarnă peste crema de cartofi, care se mai fierbe la foc domol 5 minute. Se serveşte cu crutoane de pâine. Poate fi asezonată cu mărar tocat şi, eventual, smântână

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Snitel vienez

Şniţel vienez cu caşcaval

Snitelul vienez, o emblemă a bucătăriei austriece cu rădăcini istorice ce datează din secolul al XV-lea în Italia, se reinventează printr-o variantă modernă ce îmbogățește carnea panată tradițională cu cașcaval matur, reflectând evoluția gusturilor culinare fără a-și pierde esența clasică.

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.