Ingrediente:
500 g cartofi, 500 ml suc de roșii sau 4-5 linguri de bulion, 2-3 foi de dafin, 3-4 linguri de ulei, 2 linguri de făină, 2 linguri delicat de casă, sare, o linguriță de boia de ardei, eventual un morcov și un pătrunjel, dar nu în mod obligatoriu.
Mod de preparare:
Cartofii curățați se taie cubulețe și împreună cu foile de dafin se pun la fiert în circa 1,5 l de apă ușor sărată. Dacă doriți să folosiți și zarzavaturi, acestea se curăță și se feliază subțire și se pun la fiert împreună cu cartofii. Se adaugă delicatul, iar din ulei și făină se prepară un rântaș ușurel, la care se adaugă boiaua. Rântașul se pune în supă, apoi și sucul de roșii și se mai fierbe puțin și așa, împreună. La servire se poate agăuga pătrunjel verde mărunțit. Dacă nu doriți să fie de post, puteți prepara cu cârnați afumați, care se pun la fiert chiar la început, iar la servire puteți oferi și smântână.
Fii primul care comentează