Supă de cartofi cu bulion

Scris de I. Z., 22 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Un kg de cartofi albi, un morcov, 3 linguri de făină, 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui sau o lingură mare de margarină, 500 ml de bulion sau 2-3 linguri mari de pastă de roşii, sare, piper, 2-3 foi de dafin, bază pentru mâncăruri, frunze de pătrunjel, eventual smântână sau smântână vegetală pentru ornat.

Mod de preparare:

Cartofii şi morcovii se curăţă, morcovii se taie rondele, iar cartofii cubuleţe, apoi se spală din mai multe ape. Se pun la fiert mai întâi morcovii în apă uşor sărată, apoi după un timp se adaugă şi cartofii. Deodată cu cartofii se pun în supă şi frunzuliţele de dafin. Din ulei sau margarină şi făină se prepară un rântaş uşurel, de o culoare aurie deschisă. După ce se ia de pe foc se adaugă o linguriţă de boia de ardei dulce, dar dacă vă place se poate folosi şi puţină boia de ardei iute, după gust. Când cartofii sunt aproape fierţi se adaugă rântaşul în supă, cu grijă, să nu rămână cocoloaşe. Se condimentează şi se adaugă apoi şi bulionul. Se serveşte caldă, ornată cu frunze de pătrunjel sau cu smântână, iar în perioadă de post cu smântână vegetală sau chiar fără.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517