Image 1
Image 2

Supă de cartofi cu bulion

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de cartofi albi, un morcov, 3 linguri de făină, 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui sau o lingură mare de margarină, 500 ml de bulion sau 2-3 linguri mari de pastă de roșii, sare, piper, 2-3 foi de dafin, bază pentru mâncăruri, frunze de pătrunjel, eventual smântână sau smântână vegetală pentru ornat.

Mod de preparare:

Cartofii și morcovii se curăță, morcovii se taie rondele, iar cartofii cubulețe, apoi se spală din mai multe ape. Se pun la fiert mai întâi morcovii în apă ușor sărată, apoi după un timp se adaugă și cartofii. Deodată cu cartofii se pun în supă și frunzulițele de dafin. Din ulei sau margarină și făină se prepară un rântaș ușurel, de o culoare aurie deschisă. După ce se ia de pe foc se adaugă o linguriță de boia de ardei dulce, dar dacă vă place se poate folosi și puțină boia de ardei iute, după gust. Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă rântașul în supă, cu grijă, să nu rămână cocoloașe. Se condimentează și se adaugă apoi și bulionul. Se servește caldă, ornată cu frunze de pătrunjel sau cu smântână, iar în perioadă de post cu smântână vegetală sau chiar fără.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.