Ingrediente:
Un kg de cartofi albi, un morcov, 3 linguri de făină, 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui sau o lingură mare de margarină, 500 ml de bulion sau 2-3 linguri mari de pastă de roșii, sare, piper, 2-3 foi de dafin, bază pentru mâncăruri, frunze de pătrunjel, eventual smântână sau smântână vegetală pentru ornat.
Mod de preparare:
Cartofii și morcovii se curăță, morcovii se taie rondele, iar cartofii cubulețe, apoi se spală din mai multe ape. Se pun la fiert mai întâi morcovii în apă ușor sărată, apoi după un timp se adaugă și cartofii. Deodată cu cartofii se pun în supă și frunzulițele de dafin. Din ulei sau margarină și făină se prepară un rântaș ușurel, de o culoare aurie deschisă. După ce se ia de pe foc se adaugă o linguriță de boia de ardei dulce, dar dacă vă place se poate folosi și puțină boia de ardei iute, după gust. Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă rântașul în supă, cu grijă, să nu rămână cocoloașe. Se condimentează și se adaugă apoi și bulionul. Se servește caldă, ornată cu frunze de pătrunjel sau cu smântână, iar în perioadă de post cu smântână vegetală sau chiar fără.
Fii primul care comentează