Image 1
Image 2

Supă cremă de usturoi

Supa crema de usturoi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Supa crema de usturoiIngrediente:

– O căpăţână de usturoi,

– 50 g de unt (eventual ulei de măsline),

– 2 l bază de supă de carne (preferabil de vită),

– 3-4 linguri de gris de grâu,

– 300 ml de smântână dulce pentru gătit (frişcă),

– sare,

– crutoane sau seminţe prăjite de dovleac.

Mod de preparare:

În vasul în care se găteşte supa se topeşte untul, iar usturioul curăţat şi pisat se căleşte foarte uşor în untul topit. Înainte de a se rumeni se stinge cu supă de carne, iar cănd începe să fiarbă se adaugă grisul, amestecând în continuu cu un tel. Se adaugă apoi frişca, sare cât este nevoie şi se mai fierbe circa 5 minute. Se serveşte cu crutoane sau seminţe prăjite de dovleac, ornat eventual cu pătrunjel verde.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

Hønsekødssuppe ,supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, sau supa daneză de pui, este un fel de mâncare reconfortant, completat cu legume, chiftele mici și găluște, toate pline de arome proaspete de ierburi. Iată cum poți prepara această supă tradițională daneză acasă: