Asculta acest articol
– O căpăţână de usturoi,
– 50 g de unt (eventual ulei de măsline),
– 2 l bază de supă de carne (preferabil de vită),
– 3-4 linguri de gris de grâu,
– 300 ml de smântână dulce pentru gătit (frişcă),
– sare,
– crutoane sau seminţe prăjite de dovleac.
Mod de preparare:
În vasul în care se găteşte supa se topeşte untul, iar usturioul curăţat şi pisat se căleşte foarte uşor în untul topit. Înainte de a se rumeni se stinge cu supă de carne, iar cănd începe să fiarbă se adaugă grisul, amestecând în continuu cu un tel. Se adaugă apoi frişca, sare cât este nevoie şi se mai fierbe circa 5 minute. Se serveşte cu crutoane sau seminţe prăjite de dovleac, ornat eventual cu pătrunjel verde.
1 comentariu
Sa i-o dati lui Govor de ziua lui…