Supă cremă de ţelină | Informaţia Zilei

Supă cremă de ţelină

Ingrediente:

500 grame de ţelină, 50 grame de unt, 100 grame de caşcaval, 100 grame de ceapă, 100 grame de praz, 150 grame de cartofi, 20 grame de făină, 200 ml de lapte, o linguriţă mică de sare.

Mod de pregătire:

Se curăţă ţelina, ceapa şi prazul, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se pun la fiert, la foc în 2 litri de apă rece. Când s-au înmuiat pe jumătate se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în patru. Când ingredientele s-au fiert se strecoară, dar se păstrează şi zeama. Zarzavaturile se dau prin sită sau cu ajutorul blenderului se toacă până când se obţine o pastă, se adaugă zeama împreună cu îngroşeala obţinută din făina amestecată cu laptele. Se potriveşte de sare, iar după cinci minute de fiert la foc blând se pune untul şi caşcavalul ras. Se serveşte cu crutoane de pâine prăjită, crochete de cartofi, saleuri, eventual cu bacon rumenit şi sfărâmat, ori presărat cu verdeţuri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517