Image 1
Image 2

Supă cremă de mazăre

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 gr de mazăre verde boabe (proaspătă, congelată sau din conservă), o legătură de ceapă verde, o bucată ţelină cât un măr, un praz, o legătură de frunze de pătrunjel, 2 căței de usturoi, ulei de măsline, sare, piper după gust

Modul de preparare:

Dacă mazărea a fost congelată, se lasă să se decongeleze puțin la temperatura camerei. Între timp se curăță și se spală bine restul de legume. Într-o crăticioară se pune o lingură de ulei de măsline peste care se adaugă prazul tăiat rondele, ceapa verde tăiată, la fel și țelina taiată cuburi, toate acestea se călesc puțin, după care se adaugă mazărea și pătrunjelul tocat nici mare, nici prea fin. Se asezonează cu sare și piper, peste care se adaugă apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când toate ingredientele sunt gata fierte le scoatem și le dăm la blender, adăugând și usturoiul, păstrând zeama în care le-am fiert. Pasta obținută o vom amesteca cu restul de supă în care au fiert legumele, iar ca să nu fie subțire, vom adăuga doar atâta zeamă încât să obținem tocmai consistența dorită. Supa astfel obținută se va servi fie cu crutoane, fie ornată cu puțină smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.