Ingrediente:
– O căpăţână de circa 4-500 g de conopidă
– 250 g de zarzavaturi (un morcov, un pătrunjel, câte o felie de ţelină şi de gulie)
– o ceapă mai mică
– 150 g de smântână
– sare, piper, bază pentru mâncăruri
– la servire: bacon prăjit, crutoane, sau verdeţuri
Mod de preparare:
Zarzavaturile se fierb bine în apă uşor sărată şi condimentată, apoi se strecoară. Bucăţile curăţate şi spălate de conopidă se fierb în zeama în care s-au fiert şi zarzavaturile, se strecoară, şi împreună cu zarzavaturile fierte, se mixează cu blenderul. Se adaugă smântâna, condimente după gust, apoi treptat şi zeama în care s-au fiert ingredientele. Se poate servi natur, sau cu crutoane, bacon afumat, tăiat sibţire şi prăjit, sau ornat cu smântână, cu frunzuliţe de pătrunjel, de macriş, sau ceapă verde mărunţită.
Fii primul care comentează