Supă cremă de conopidă

Scris de Eva Laczko, 16 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Ingrediente:

– O căpăţână de circa 4-500 g de conopidă

– 250 g de zarzavaturi (un morcov, un pătrunjel, câte o felie de ţelină şi de gulie)

– o ceapă mai mică

– 150 g de smântână

– sare, piper, bază pentru mâncăruri

– la servire: bacon prăjit, crutoane, sau verdeţuri

Mod de preparare:

Zarzavaturile se fierb bine în apă uşor sărată şi condimentată, apoi se strecoară. Bucăţile curăţate şi spălate de conopidă se fierb în zeama în care s-au fiert şi zarzavaturile, se strecoară, şi împreună cu zarzavaturile fierte, se mixează cu blenderul. Se adaugă smântâna, condimente după gust, apoi treptat şi zeama în care s-au fiert ingredientele. Se poate servi natur, sau cu crutoane, bacon afumat, tăiat sibţire şi prăjit, sau ornat cu smântână, cu frunzuliţe de pătrunjel, de macriş, sau ceapă verde mărunţită.

 

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517