Image 1
Image 2

Supă cremă de broccoli

Supa crema de broccoli
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa crema de broccoli
Supa crema de broccoli

Ingrediente:

300 g broccoli, un litru de supă de carne de pui sat de zarzavaturi (preparat din zarzavaturi proaspete, delicat de casă, bază pentru mâncăruri, sau eventual din cubuleţe de supă), 150 g de smântână, sare, piper, nucşoară.

Mod de preparare:

Bucăţile curăţate şi spălate de broccoli se fierb în supa de carne sau de zarzavaturi (care vă place mai mult), se strecoară, dar zeama nu se aruncă, deoarece cu aceasta se va dilua pasta de broccoli. După ce se răceşte puţin, broccoli se mixează cu blenderul. Dacă e prea fierbinte, se distruge tăişul lamelor. Se adaugă smântâna, se amestecă până la omogenizare, se condimentează după gust, apoi treptat de adaugă şi zeama în care s-a fiert leguma. Se poate servi natur, eventual cu crutoane, bacon afumat, tăiat sibţire şi prăjit, eventual cu carnea de pui din care s-a preparat supa, sau ornat cu smântână, diverse seminţe uşor prăjite, fulgi de cereale, ori cu bucăţi nezbrobite de broccoli.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

DESERT

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

În pragul sărbătorii creștine a celor 40 de Mucenici, marcăm începutul unui nou an agricol cu o rețetă tradițională plină de aromă și dulceață: Mucenici moldovenești cu miere și nucă. Această delicatesă, simplă și reconfortantă, reprezintă un mod dulce de a onora această zi specială.

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!