Image 1
Image 2

Supa chinezească dulce-acrişoară

Supa chinezeasca dulce-acrisoara
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa chinezeasca dulce-acrisoara
Supa chinezeasca dulce-acrisoara

Ingrediente:

– 500 g piept de pui

– 2 liguri de ulei de susan

– o lingura de amidon alimentar (sau faina)

– 500 g de legume chinezesti (congelate)

– 2 linguri de sos Hoisin

– 2 linguri sos de soia

– o lingura de otet balsamic (sau otet de orez)

– o lingurita cu varf de amastec de condimente chinezesti

– o lingura de sos de chili dulce

– putina sare

– circa 100 – 150 g (dupa gust) de taitei din faina de orez.

Mod de preparare:

Amidonul se amesteca cu uleiul de susan, iar carnea taiata fasii subtiri se invart in acest aluat. Intr-un vas incins de teflon se prarajeste foarte putin carnea, apoi se adauga legumele decongelate, care se calesc astfel 2-3 minute. Se stinge cu circa un litru de apa si se adauga si restul de condimente.

Se fierbe pana cand carnea se va inmuia, apoi se adauga taiteii, se stinge focul si se lasa 8-10 minute pe plita fierbinte. Se serveste calda, eventual cu adaos de condimente picante, sau acrisoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.