Supă chinezească dulce-acrişoară | Informaţia Zilei

Supă chinezească dulce-acrişoară

Ingrediente:

500 g piept de pui, 2 linguri de ulei de susan, o lingură de amidon alimentar (sau făină), 500 g de legume chinezeşti (congelate), 2 linguri de sos Hoisin, 2 linguri sos de soia, o lingură de oţet balsamic (sau oţet de orez), o linguriţă cu vârf de amestec de condimente chinezeşti, o lingură de sos de chili dulce, puţină sare şi circa 100 – 150 g (după gust) de tăiţei din făină de orez.

Mod de preparare:

Amidonul se amestecă cu uleiul de susan, iar carnea tăiată fâşii subţiri se învârte în acest aluat. Într-un vas încins de teflon se prărăjeşte foarte puţin carnea, apoi se adaugă legumele decongelate, care se călesc astfel 2-3 minute. Se stinge cu circa un litru de apă şi se adaugă şi restul de condimente. Se fierbe p]nă când carnea se va înmuia, apoi se adaugă tăiţeii, se stinge focul şi se lasă 8-10 minute pe plita fierbinte. Se serveşte caldă, eventual cu adaos de condimente picante, sau acrişoare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517