16.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Continuă dezbaterile pe marginea raportului MCV şi a rezoluţiei. (reluare) 01.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.30 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 03.40 Cultură – 10x10 Născut în România 05.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Voicu Sichet. Titlul emisiuni: Voicu Sichet – raport la 4015 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Boca Ştefania. Titlul emisiuni: De ce este nevoie de Ziua Naţională Fără Tutun? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Racz Ervin. Titlul emisiunii: Reformacio cask rola szol. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Continuă dezbaterile pe marginea raportului MCV şi a rezoluţiei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Lansare de carte „Flăcări” de Dariu Pop la Casa Ferenţiu 14.40 Teleshopping 15.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratamente medicale în strainătate. 15.20 Cultură, Hoinar prin Satu Mare 16.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Voicu Sichet. Titlul emisiuni: Voicu Sichet – raport la 4015 de zile. 17.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Ioan Leitner. 18.00 Cultură – România 1918 oameni, momente şi imagini. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Dan Brulea. Titlul emisiunii: De ce ajung angajaţii să dea în judecată instituţiile în care lucreaz? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitaţi: Ciprian Prodan, Tiberiu Csik . Titlul emisiunii: În memoriamDaniel Prodan .

Sunteţi mulţumiţi de condiţiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare?

Scris de Sergiu Podina, 24 februarie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare

Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare

 

Sistemul sanitar din România a fost şi este des criticat de populaţie, astfel acest sector a devenit unul foarte sensibil atât pentru cetăţeni cât şi pentru medici şi restul cadrelor medicale. Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare nu este cel mai modern din ţară însă se depun eforturi pentru a oferi o paletă cât mai mare de servicii pentru sătmăreni.

În acest context şi în anul 2015 continuă reabilitarea secţiilor astfel încât să fie aduse la standarde europene, iar pacienţii să nu mai trebuiască să se deplaseze în străinătate sau în alte oraşe pentru a se trata. Intenţiile Consiliului Judeţean în a cărei gestiune este acest spital sunt foarte bune, ceea ce ei nu pot să facă însă ţine de comportamentul cadrelor medicale şi bineînţeles de medicamentele de care bolnavii au nevoie pentru a se vindeca într-un timp cât mai scurt.
În primul rând ne interesează să ştim dacă sunteţi mulţumiţi de condiţiile actuale puse la dispoziţie de Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare? Totodată aveţi posibilitatea şi chiar aşteptăm reclamaţiile şi sugestiile dumneavoastră prin intermediul rubricii de comentarii.
Cum descrieţi calitatea serviciilor medicale din cadrul Spitalului Judeţean?

Sunteţi nevoiţi să mergeţi cu medicamentele de acasă?

Este de calitate mâncarea din spital?

Cum descrieţi relaţia medic-pacient?

Ce ar trebui să se îmbunătăţească în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare?

Aţi fost nevoiţi să le oferiţi bani medicilor sau asistenţilor, pentru a fi trataţi mai bine?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care aşteptăm răspuns din partea dumneavoastră.
Toate întrebările şi nemulţumirile îşi vor primi răspunsurile în cadrul emisiunii Audienţe în direct de la Informaţia TV de vineri 27 februarie.

 

Sunteţi mulţumiţi de condiţiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare?
Abonează-te acum Online!
 1. Adina a spus: 08 august 2017, ora 22:26

  Indiferent cu ce urgenţă mergi, ma aştept sa fi tratat cu seriozitate, nu asistente care rad(la propriu) de necazul tău. Am mers cu mama, muscata de paianjen, dureri groaznice in mâna, stări de ameţeala şi aşa mai departe. Poate ca nu e cel mai grav caz, dar au ţinut-o pe scaun circa o ora şi jumătate ca după sa ii dea o injecţie cu algocalmin. Dacă nu era urgenţă şi nu se plângea de durerea insuportabila, nu ne deranjam sa mergem pana la spital. Nu e prima data când pacienţii sunt tratati cu superficialitate. Spitalul spune ca trateaza pacienţii nu boala ca „pattern general conceptualizat”, cuvinte care nu cred ca le înţeleg nici ei şi totuşi nu trateaza pacienţii nici măcar cu respect. Asistentele stau la povesti in timp bolnavii aşteaptă sa fie băgaţi in seama. Nu concep cum doar in România stam aşa prost cu organizarea şi numărul personalului. Şi mai cred ca o data ce ţi-ai luat angajamentul de a lucra cu oamenii, trebuie sa ai răbdare cu ei şi sa fii respectuos.

 2. ion a spus: 03 martie 2015, ora 12:32

  Cum sa fie omul multumit? Un caz recent intamplat in data de 01.03.2015. Un batran de 82 ani este transportat cu ambulanta la urgenta pe la ora 18.30. Investigatii,asteptari,verdict: trebuie transportat la spitalul vechi la sectia de neurologie. Inapoi in ambulanta directia spitalul vechi. Iarasi investigatii,verdict: inapoi la spitalul nou. Ambulanta,spital nou investigatii: inapoi la spitalul vechi la sectia interne. Pe la ora 3 noaptea bolnavul ajunge pe patul din spital. A doua zi pe la ora 9 moare in spital. Pneumonie foarte avansata sau asa ceva.

 3. omsimplu a spus: 02 martie 2015, ora 10:32

  Pe panoul din holul Policlinicii de langa Politie nu este trecut numele doctorilor in dreptul numerelor camerelor de consultatie ,umblii ametzit in toata cladirea sa gasesti un doctor si nici macar SAGETI pe pereti cu rol de INDICATOARE!

 4. pacient a spus: 02 martie 2015, ora 09:33

  Si pacientii trebuie sa fie mai politicosi cu personalul medical….daca fac scandal inca din sala de asteptare deranjand actul medical…..ce sa mai zici?

 5. viorel a spus: 27 februarie 2015, ora 16:45

  Dane, un astfel de om nu poate fi medic daca vorbeste asa despre semenii sai aflati in suferinta. Sunt sigur ca daca au fost la Congrese au fost doar in plimbare nu pentru stiinta! Sunt si astfel de medici din pacate. Dar noi discutam de medicii din Satu Mare, asa ca nu dati exemple din alte parti.

 6. viorel a spus: 27 februarie 2015, ora 16:02

  D-REX credeam ca esti doar putin tampitel dar acum sunt convins ca esti de-a dreptul ! Tu vrei Mercedes CLS dar nu ai bani nici macar de Oltcit.
  In rest, in afara de ura nu vad nici o idee in comentariile voastre.
  Oamenii aia de la urgenta fac adevarate sacrificii! As vrea sa-l vad numai pe unul dintre voi cum ar rezista o noapte la urgenta, unde toti cred ca ei sunt cea mai mare urgenta.In momentul cand ei ajung acolo altii sunt deja in camerele de resuscitare din pacate, lucruri care nu se vad de afara. Daca pacientii ar fi civilizati si putin rabdatori va asigur ca si personalul ar raspunde cu aceeasi moneda.

 7. dan a spus: 27 februarie 2015, ora 12:42

  Domnu’ Viorel !
  Ia citeste matale aici:
  http://www.romaniatv.net/interceptari-in-cazul-doctoritelor-spagare-de-la-vaslui-scroafa-a-ramas-iar-gravida_204972.html
  sa vezi si tu despre ce e vorba…
  Ce zici preapretiosii medici (cum sunt cei din articolul de masi sus) sunt foarte „cititi” si „umblati” pe la congrese daca au astfel de vocabular si comportament , nu ?

 8. D-REX a spus: 27 februarie 2015, ora 11:14

  Mai VIORELE dupa cum scrii nu cred ca esti medic poate veterinar.
  Tu stii ca 64 % dintre romani au pensii sub 1000 RON ?
  Nu te intereseaza numai venitul tau ! Stii ca toti pacientii fug din SATU MARE pentru ca avem medici ” FOARTE BUNI „

 9. florin a spus: 27 februarie 2015, ora 11:11

  Din proprie experienta va pot spune ca la primiri urgente domnii si doamnele de la primul ghiseu sunt foarte nesimtiti, si par foarte iritati cand mergi si ii deranjezi cu problemele tale (cap spart, dureri insuportable, etc.). Ei se joaca pe Facebook sau citesc stiri si tu nesimtitul ai curaj sa ii disturbi… Ei ar trebui sa stie ca nimeni nu merge acolo de placere ci merge pentru ca ii este frica sa nu moara. De la ghiseul ala nenorocit si pana sa ajungi sa te vada un medic dureaza 2 ore, asta nu mi se pare normal. Termenul Urgenta inseamna pentru mine ceva rapid, 2 ore nu e ceva rapid…

 10. dan a spus: 27 februarie 2015, ora 10:38

  de acord cu cele scrise de florica. conditiile sunt ok. personalul medical, in special medicii, au un comportament arogant si dispretuitor, ei au muuuulte facultati, sanatatea si viata ta depinde de bunavointa lor, daca au chef sau nu sa te bage in seama, sunt niste mici dumnezei. in fond, cine suntem noi cei care ajungem acolo, putem sa ne comparam noi cu ei ? indiferent de educatia si meseria noastra…ei sunt meeedici, la o adica nu pot fi judecati decat de cei din tagma lor…d’aia exista colegiul medicilor, nu ? noi suntem niste vietati inferioare, care ne simtim rau si ii deranjaaaam. asta este mentalitatea medicilor in Romanica noastra. dar curios, cand aceiasi oameni , medici si asistente lucreaza in italia, anglia, etc…”merg ca pe sarma” , sunt plini de constiinta si respect ptr pacient si munca lor. PTR CA NU LE PERMITE SISTEMUL. si nivelul de cultura si civilizatie al societatii. RUSINE ! puteti investi zeci de milioane in UPU. OMUL SFINTESTE LOCUL. putini dintre ei pot fi numiti oameni.

 11. viorel a spus: 27 februarie 2015, ora 10:07

  D-REX esti putin tampitel in ceea ce afirmi.Mai fraierule, doctorii nu au salarii, tocmai de aceea lucreaza si in privat. Si de acolo platesc impozite din care se sustin cretini cum esti tu!Voi v-ati intrebat vreodata ce cheltuieli are un medic care vrea sa faca performanta? Sunt sigur ca nu! Cartile, revistele, congresele, cazarile la Congrese, deplasarile sunt platite din buzunarul propriu.Dintr-un salar de 1500- 3000 lei,salar de la stat credeti ca te descurci.? In plus spitalele sunt dotate precar la fel ca si conditiile. Daca te cheama la privat si nu vrei sa mergi, nu te duci nu te poate obliga nimeni.Dar daca vrei un anumit doctor trebuie sa faci un sacrificiu. Va tot plangeti, dar in strainatate daca nu esti urgenta te programeaza peste 6 luni-1an pentru tratament iar daca vrei mai repede scoti bani din buzunar , si nu putini. Puteti verifica asta oricand si oriunde.Sunt singurii bugetari din Romania la care nu se deconteaza, echipamentul(vezi politia de exemplu), cartile cumparate(pana si la profesori se da o anumita suma de bani pentru achizitia de carti) deplasarile sau cursurile( in administratie se trimit cu grupa la cursuri in fiecare an la mare, la munte si pot sa-si duca si familia)-si hai sa comparam performantele la care ajung doctorii cu alte categorii raportat la conditiile mai mult decat precare in care lucreaza si de multe ori improvizeaza. Peste tot in uniunea europeana indiferent ca lucrezi la stat sau privat-in toata lumea exista aceasta posibilitate-intrventiile ,respectiv orice manopera este platita la pretul real.. Nu exista nici o incompatibilitate intre privat si stat, la privat nu se vor face niciodata operatii complicate, iar daca medicii foarte buni se vor retrage in privat definitiv se va muri pe capete in spitalele de stat. De ce credeti ca merg medicii romani sa lucreze in strainatate? Din acelasi motiv pentru care merg si alte categorii de romani, pentru BANI! Asa ca lasati-o baieti mai moale cu invidia asta fata de doctori…

 12. D-REX a spus: 26 februarie 2015, ora 12:58

  Medicii lucreaza si la stat si la privat.( ca si profesorii )
  La stat nu-i intereseaza si te cheama la cabinetul lor privat.
  Se tot plang ca nu au salarii , dar oare nu sunt incompatibili ?

 13. ulpius a spus: 25 februarie 2015, ora 18:05

  Cred ca nu ar fi lipsit de interes daca ar fi analizat si sectorul administrativ , unde pe laga faptul ca ,,directioneaza” resursele financiare nu se intampla mai nimic .

 14. ddd a spus: 25 februarie 2015, ora 17:04

  conditiile sunt ok dar personjalul medical ma refer in special la acel fenomenal birou unde se intocmesc actele exista niste specii care numai cadre mnedicale nu se numesc iar cadrele medicale ar face bine sa si revizueasca comportamentul. E mare nevoie de o schimbare in tot sistemul sanitar din satu mare pt ca oriunde ai merge ptr tratamente sau consult de specialitate se tin de cap cand aud de Satu Mare

 15. pacient a spus: 25 februarie 2015, ora 16:50

  JALE! E suficient sa mearga la un schimb de experienta in Baia Mare, unde personalul medical stie sa se poarte cu bolnavul. IAR LA NEUROLOGIE e mai rau decît în coteţul de porci!!!

 16. asd a spus: 25 februarie 2015, ora 16:09

  arata groaznic , conditii inumane risipa de ban public……

 17. gabi a spus: 25 februarie 2015, ora 13:26

  Personalul din spitalele din Satu Mare, ar trebui să primească lecţii de comportament şi mai ales de competenţă de la personalul Spitalului Judeţean din Baia Mare. Am fost de două ori internată acolo şi din partea mea tot personalul mai ales asistentele au un 10 cu plus.

 18. florica a spus: 25 februarie 2015, ora 13:01

  In privinta conditiilor de primire e totul ok.Dar cand ajungi la unele persoane(spun asta medici de garda) unii se comporta ca pe propria mosie a lor, striga la tine , nu te lasa sa spui tot ce ai de spus iti inchid gura si te lasa sa astepti citeva ore bune pina ce iti dau citeva raspunsuri.Rusine lor.Ar trebui fiecare dintre ei sa mearga in schimb de experienta in alta tara, de exemplu Italia sa vada ce ordine si respect este acolo la urgente.O spun din cunostinta de cauza.Ce urgenta este aceea ca sa stai 4 ore pina ce te primeste inauntru si iti cauta tensiunea si spune ca poti sa pleci acasa ca nu ai nimic.

 19. ciprian a spus: 25 februarie 2015, ora 12:59

  Chiar daca in unele locatii ale spitalului conditiile s-au imbunatatit, persista in continuare aceleasi meteahne:
  – Bolnavii sunt selectati pe criterii financiare
  – Se continua cu MITA LEGALIZATA
  – Multi satmarenii se trateaza in spitalele din Szeged, Gyula şi Debrecen pentru a nu risca imbolnavirea

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.