Image 1
Image 2

Sunteți de acord cu taxa de solidaritate aplicată pensiilor de peste 10.000 lei?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor a anunţat primele măsuri votate în CEx PSD cu privire la rectificarea bugetară pregătită de Guvern. Ministrul de Finanţe a confirmat impozitarea pensiilor speciale.

”Este vorba de ceea ce de foarte mulţi ani românii solicită – pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit de 10.000 de lei şi peste această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate”, a spus ministrul Teodorovici.

Din statistica naţională rezultă că sunt 9.303 de beneficiari pensii speciale. În acest top se află pensiile din magistratură, cu un nivel mediu de 18.180 de lei. În această categorie există 3.790 de persoane care beneficiază de această pensie. În aviaţie, pensia medie este de 10.875 de lei. Beneficiari sunt 1.452 de persoane.

Ministrul de Finanţe a anunţat că CEx a ”convenit de principiu” limitarea şi impozitarea suplimentară a pensiilor speciale, o „abordare corectă şi logică”, susţine înaltul demnitar.
Eugen Teodorovici a anunţat că, din punctul său de vedere, ”o variantă normală ar fi plafonarea acestor pensii”, propunerea sa de plafon fiind de 10.000 de lei,” iar la ce depăşeşte să se aplice o taxă de solidaritate”. Ministrul nu a a prezentat cât anume crede că ar trebui să reprezinte această ”taxă”.

El a mai susţinut că „în acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri”, iar abordarea este una „corectă şi logică”.

După cum prezentam într-un articol anterior, în județul Satu Mare sunt 58 de pensii de peste 10.000 lei.

Vă adresăm următoarea întrebare:

[cardoza_wp_poll id=368]

7 comentarii

  1. DA! Iar la magistrati,care nu au stiut sa faca justitie decat la comanda serviciilor secrete si a factorilor politici,cu cel putin 90%.De asemenea sa fie adusi toti la pensia pe baza contributivitatii cat si la o varsta acceptabila.Ex.Cadre militare si personal Navigant la varsta de 55-6o ani,magistrati la 60-65 de ani,fara a mai avea dreptul sa lucreze in sistem bugetar dupa iesirea la pensie.
    Sa nu-i uitam pe….alesii poporului.Asa cum au aprobat in unanimitate,indiferent de culoarea politica,pensii special tot asa sa procedeze si la anularea prin lege a acestor drepturi.Statul sa le calculrze pe principiul contributivitatii drepturile la pensie.
    Acest lucru se va putea realiza nu prin HG,care poate fi atacata la CCR sau prin tergiversarea aplicarii ei de catre magistrati si presedinte. Cred ca acest deziderat se poate realiza de noi,poporul,prin
    interventii masive la cabinetele parlamentare pentru a ii obliga pe alesi sa initieze o astfel de lege.
    Cati dintre noi suntem dispusi la un astfel de demers?
    Alte variante sunt doar teme de dezbateri in perioada campaniilor electorale care ne asteapta.

  2. Suntem de acord cu Desfintarea Pensiilor Speciale inventata de analfabetii si hotii PSD-ISTI care fac orice ,inclusiv aceste pomene ca sa ramane la putere Ei merg pe principiul prostii sa lucreze maid le luam noi banii.bine am ajuns in ce tara traim,numai hotie si hotie……cei care au lucrat o viata si au cotizat la fondul de pensii primesc un pumn intre ochi ,trantorii iau totul

Lasă un răspuns

Connect with