00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Sunteţi de acord cu majorarea salariilor tuturor bugetarilor?

legea salarizarii bugetarilor mai asteapta

legea salarizarii bugetarilor mai asteapta

    Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă privind majorarea cu 25% a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.


Ponta a precizat că pentru şedinţa de Guvern din 26 august se va pregăti atât OUG privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

Salariile vor fi dublate până în 2017

„Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”, a spus Ponta, precizând că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale şi peste 13.000 de persoane din ministerele care au reţea proprie de sănătate, Interne, Apărare, SRI şi celelalte.
Premierul a spus că impactul bugetar anual al acestor majorări salariale este în jurul sumei de un miliard 700 milioane lei.
La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, preconizează că salariile personalului din sistemul sanitar vor fi dublate până la începutul anului 2017, dacă vor fi respectate actualele negocieri, o prevedere în acest sens urmând a fi introdusă în Legea de salarizare unică.

Se legalizează “cadourile” pentru medici?

Premierul Victor Ponta i-a cerut, marţi, ministrului Justiţiei să elaboreze un proiect de lege care să elimine răspunderea penală a personalului din sistemul sanitar în cazul în care contribuţiile primite de la pacienţi nu sunt condiţionate, sunt oferite post-tratament şi sunt fiscalizate.
„Vreau să lămuresc şi să fie foarte clar, medicii nu mai sunt funcţionari publici (…). Pe Statutul medicului, nu avem ce să schimbăm în plus, e vorba de responsabilitatea penală”, a spus Ponta.
El a explicat că acele „contribuţii suplimentare” pe care pacienţii vor să le dea medicului şi asistentului care i-au tratat trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ: să nu fie condiţionate de către medic şi asistent, să fie primite după îndeplinirea actului medical şi să fie declarate în aşa fel încât ele să poată fi impozitate. Cu aceste trei condiţii cumulative, să nu mai implice răspunderea penală a medicului, asistentului sau al oricărui reprezentant al sistemului sanitar.

Dascălii vor tratament egal

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” salută decizia Guvernului de a majora salariile din sănătate şi solicită ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ.
Federaţia avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar.
Sindicatele poliţiştilor au cerut şi ele o majorare de 70%.
Marţi, şi sindicatele angajaţilor din structurile de Mediu au anunţat că sunt nemulţumite. O delegaţie a angajaţilor din Mediu a fost marţi în audienţă la prefectul Eugeniu Avram.

Ca urmare, punem cititorilor noştri următoarea întrebare:

Sunteţi de acord cu majorarea salariilor tuturor bugetarilor?

Abonează-te acum Online!
 1. ion a spus: 20 august 2015, ora 12:19

  Daca se maresc cu 70% la bugetari sa se reduca si contributiile la privati cu 70% si sa se transfere la restul de plata ,ca asa este corect nu?.
  in 2009 cand au fost reduse cu 25% salariile bugetarilor si pensiile speciale toata tara plangea de mila lor ,dar in 2006,2007 cand prin supraevaluarea leului cei care prodceau pentru export au pierdut banii castigati 30% dupa ce ii aveau in cont nu interesa pe nimeni.
  incet o sa ramanem cu bugetarii iar restul la cersit.

 2. CHIS IOAN a spus: 20 august 2015, ora 11:18

  SI LA PRIVATI OAMENI MUNCESC GREU SI MOARE DE FOAME DUPA 38 DE ANI DE MUNCA MINIM PE TARA???

 3. plata a spus: 20 august 2015, ora 09:57

  Dar cu cei care produc banii ce facem d-lor Ca este f.usor sa imparti ceea ce au produs altii si tu te-ai lenevit pe la finante ,primarii ,parlament ,judecatorii etc D-lor luati si chilotii de pe muncitori si de pe patroni ca doar mediul privat produce banul

 4. observator a spus: 19 august 2015, ora 13:16

  De ce nu ne uitam cum e la altii,cu o democratie stabilizata-ANGIA, GERMANIA,sa vedem care e raportul salariilor doctorilor,profesorilor,functionarilor,politistilor,guvernantilor, parlamentarilor,alesilor locali,etc.,deci ale tuturor care sunt platiti din BUGET,comparativ cu SALARIUL MEDIU DIN SOCIETATILE CU CAPITAL INTEGRAL PRIVAT ?Nu e o mare filozofie,datele sunt publice,iar anual,daca media salariilor din sectorul privat creste,cu un anumit procent,sa se mareasca si in sectorul bugetar cu acelasi procent.Altfel iar se produce o ruptura intre VENITURI si CHELTUIELI,si ne vom trezi CU MARIRI SI NNOI IMPOZITR SI TAXE.De ce nu invatam nimic de la tarile civilizate,suntem de 8ANI in EUROPA UNITA

 5. observator a spus: 19 august 2015, ora 12:55

  De ce nu se face o lege unica pentru bugetari,si la fiecare ctegorie sa se calculeze salariul IN FUNCTIE DE SALARIUL MEDIU DIN SOCIETATILE COMERCIALE CU CAPITAL INTEGRAL SAU MAJORITAR PRIVAT, DEOARECE MUNCITORII DIN ACESTE SOCIETATI SUSTIN TOATA TARA, ei sustin si SOCIETATILE DE STAT,CARE IN MARE MAJORITATE SUNT IN FALIMENT NEDECLARAT-CFR,METROU,MINELE,RATB,si altele

 6. Eugen a spus: 19 august 2015, ora 12:08

  Daca demnitarii merita dublarea salariului iar presedintele triplarea salariului asa cum au facut pt. nemunca depusa atunci fara exceptie si discriminare si bugetarii merita aceasi dublare !. Demnitarii merita cresteri salariale proportionala cu cresterea nivelului de trai si a bunastarii natiunii pe care o conduc si nu invers proportionala ( varianta nesimtita) !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.