20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Sunteţi de acord cu închiderea circulaţiei în Centrul Vechi din municipiul Satu Mare?

Scris de Bogdan Mihalca, 08 decembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Tarabe goale in Centrul Vechi

Tarabe goale in Centrul Vechi

Sătmărenii au de ce să fie mândri. Oraşul nostru a ajuns la acelaşi nivel cu Budapesta, Praga şi Viena. Avem târg de Crăciun. Cel puţin teoretic, pentru că practic lucrurile sunt mult mai triste.

Toţi ştiu, că, în ciuda protestelor sătmărenilor, edilul a decis să meargă până la capăt cu ideea de a închide până la urmă parţial sensul giratoriu din Piaţa Libertăţii.

Motivul acestei măsuri a fost acela de a amenaja un târg de Crăciun cum nu a mai văzut niciodată oraşul nostru. Cei care s-au aventurat duminică seara în centru au avut parte însă de o surpriză care se poate numi oricum, doar plăcută nu.

Duminică seara erau amplasate câteva tarabe ale comercianţilor, care au plătit bani buni pentru a putea vinde pe zona pietonală creată artificial. Mare a fost surpriza celor care se aşteptau să găsească produse de Crăciun când au fost întâmpinaţi de un ispititor miros de mici. Da, mici. Nelipsita mâncare de la orice sărbătoare românească care se respectă.

Bineînţeles, pe lângă cei care ofereau mici, pulpe, grătare, cârnaţi şi frigărui cu cartofi pai, erau şi comercianţii de kurtos şi nelipsiţii boschetari în stare avansată de ebrietate, care se certau de mama focului sub privirile nepăsătoare ale câtorva poliţişti locali.

Probabil frigul şi faptul că poliţiştii locali au devenit şi dirijori de trafic au făcut ca aceştia să nu mai bage în seamă cearta oamenilor fără adăpost care au decis să se încălzească prin consumarea lichidelor de multe, multe grade.

Sătmărenii care au ieşit duminică seara nu au părut prea deranjaţi de acest spectacol, fiind ocupaţi să facă poze cu bradul, care este într-adevăr superb iluminat, şi cu cei doi oameni de zăpadă. Se stătea efectiv la coadă pentru a face poze.

33 de corturi şi tarabe

Luni în jurul prânzului alţi comercianţi au început să apară la corturile care au început să fie montate de dimineaţă. Astfel, din cele 33 de corturi şi tarabe care erau montate în jurul prânzului, 2 erau ocupate de comercianţi de mici, alături de 3 comercianţi de miere şi alte produse tradiţionale, 1 comerciant de mere şi un comerciant cu produse artizanale din lemn şi produse din blănuri.

Colindele care se auzeau din boxe nu prea reuşeau să acopere zgomotul claxoanelor zecilor de şoferi care erau blocaţi în trafic în sensul giratoriu pe jumătate închis. Coada începea de pe strada Păstrăvului şi continua până pe strada Cuza Vodă, iar de cealaltă parte traficul se desfăşura cu viteza melcului pe I.C. Brătianu.

Se poate concluziona că Centrul Vechi a fost parţial închis pentru un târg de Crăciun care cel puţin pe moment nu e nici pe departe ceea ce autorităţile s-au aşteptat, iar temerile că traficul va fi îngreunat s-au adeverit.

SONDAJ:

Sunteţi de acord cu închiderea circulaţiei în Centrul Vechi din municipiul Satu Mare?

Abonează-te acum Online!
 1. anton de la canton a spus: 25 decembrie 2015, ora 13:18

  Acest brav primaş de satu mare o subtilizat în carpaţi 2 spaţiul verde cu tot cu pista pentru biciclişti din faţa cabinetelor lui iară fluieraşul minune o inaugurat pistă pentru bicicliştii virtuali care duce spre nicăieri.Bravo mă că de aia v-am ales să distugeţi tot ce-i bun şi construiţi ceva ce nu o să folosească nimeni în acest secol !!!!!!!!!!!

 2. ado a spus: 19 decembrie 2015, ora 14:50

  Oribil ,cum arata orasul, difuzoarele alea montate in jurul parcului central
  nu au ce cauta aici. Dar daca asta ati ales, asta sa aveti !

 3. MARIA a spus: 16 decembrie 2015, ora 12:28

  Asa va trb sa v ati gandit ca daca re roman e f ok viziunile din cap nu e din natioanailsm treziti va de acum inainte uitai va de ce e in stare si ce a realizat in viata inainte de a pune stampila pe candidat poti plange poti suferi 4 ani daca nu ne trezim odata si ne lasam manipulati asta e rezultatul manipulariii si prostiei ar fi cazul sa va treziti nu criticam dupa la infinit ca nu rezolvam nimic din pacate

 4. Babacu a spus: 16 decembrie 2015, ora 11:10

  Am trecut si eu seara prin centru. Deranjul nu este chiar atit de mare cum se lamenteaza unii postaci. Pacat ca iluminatul nu este prea reusit, ar fi trebuit iluminata si statuia lui Vasile Lucaciu, ar fi trebuit ca si aleile din parc sa fie marcate cu lumini la sol, copacii ar fi trebuit impodobiti cu lumini si la baza nu numai coroana, in sfirsit, ar fi trebuit ca un profesionist designer sa puna la punct sistemul de lumini din parcul central. Poate la Craciunul de anul viitor.

 5. maria a spus: 15 decembrie 2015, ora 08:00

  Rautaciosilor,cu ce este de vina Coica ca nu s-au prezentat producatorii.
  Iar de ,,incurcat,, nu este chiar o probleme asa mare pentru ca este inchisa doar o portiune din trafic.Daca nu facea ,,nimic,,asta era BAIUL!

 6. ILICI a spus: 12 decembrie 2015, ora 15:41

  Cand te gandesti ca satmareni se culca odata cu gainile,Ce v-ar face placere sa vedeti in centru ? Hotel restaurant DACIA care arata de te apuca groaza.Haloooooo PRIMARIA dormiti ?
  Desteptareaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 7. szarazpataki ugocsai a spus: 11 decembrie 2015, ora 14:38

  Putea sa puna Dorel, acolo, in centru si niste garaje din tabla ,demolate ,ca sa fie in ton cu traditionalul!

 8. mipudeco a spus: 11 decembrie 2015, ora 13:10

  Am fost la targul de Craciun. De ce este deja amenajat? Nu era vreme in 22 decembrie. Am gasit kurtos si o taraba cu cel mult 50 de produse SCUMPE FOC. De ce este nevoie de asa ceva? Parcul din Centru era GOOOOOLL! Se puteau pune casute/tarabe acolo sau in Centrul Nou.

 9. csaba a spus: 10 decembrie 2015, ora 21:15

  Daca mai sta mult acest primar cu gasca lui in fruntea orasului, in cativa ani va deveni sat. A reusit in mare masura sa distruga acest oras, numai minciuni, promisiuni. Strazi curate nu avem, trotuare nu avem, al treilea pod nu-l avem, drumul de ocolire nu-l avem, autogara nu avem, gara nu avem, cartiere modernizate nu avem( insa avem machete cu podul, cu parcarile din cartiere, cu stadionul). In rest avem de toate nu ne lipseste nimic. Suntem la ani lumina de Baia Mare si Oradea de exemplu. Lucrati tot asa ca si pana acum si va garantez ca satmarenii vor incepe de emigreze spre alte orase mai civilizate. Ar cam fi timpul ca satmarenii sa-si recupereze orasul din mana acestor impostori.

 10. crina a spus: 10 decembrie 2015, ora 16:37

  sa mearga dl primar la Oradea, in cetate, sa vada targ de Craciun.si tot acolo daca s-a inchis centrul vechi circulatiei, s-a creat o zona foarte frumoasa pt promenada.

 11. Eugen a spus: 10 decembrie 2015, ora 13:39

  Ce mai vreti ?, totul este specific romanesc construit pe conceptia olteneasca al lui Dorel – cel mai iubit fiu al satmarului !. Conform traditiei, si aici gasesti numai lucruri autentice ale „mestesugarilor” autohtoni, ca mici, carnaciori, fasole, pulpe, grătare, cârnaţi şi frigărui cu cartofi pai, boschetari certareti, cersetori, etc, ce mai, ….traditie curata la romanii care se respecta !. Pe langa colinde puneti si ceva specialitati oltenesti de manele (Adi de la Valcea, Salam, Guta,…) ca sarbatoarea sa fie deplina. Ah, nu uitati sa puneti si colindele lui Stefan Hrusca ca fara el nu exista Craciun !. Ha,ha,ha……

 12. Rhadoo a spus: 10 decembrie 2015, ora 12:12

  Asta cu targul de craciun in fata unei ruine „Dacia”, pe carosabil, blocand circulatia in tot orasul este cea mai mare imbecilitate a unui primar incompetent total. Dupa ce ne-a pricopsit cu o autogara la Burdea, in cea mai aglomerata intersectie din oras, a inchis parcarea de la cazarma pentru o noua biserica tip sopron care banuiesc ca nu are nici un fel de autorizatie sau aviz de la pompieri, acum a pus in carosabil niste corturi jegoase cu mici si kurtos pe post de targ de craciun in conditiile in care tot centrul nou la dispozitie!!! In rest toate realizarile primarului „Dorel” au constat in prezentarea unor poze cu proiecte „fata morgana” cu sanse extrem de mici de realizare, gen pod, stadion nou, etc.

 13. off a spus: 09 decembrie 2015, ora 23:12

  @gigi

  trebuie sa recunosti ca esti vitel…

  Sictir parameciule, nu reprezinti nimic,
  ETC

 14. SEMNEAZA PETITIA a spus: 09 decembrie 2015, ora 19:03

  SEMNATI PETITIA AICI !

  http://www.petitieonline.net/petitie/redeschiderea_sensului_giratoriu_din_centrul_orasului_satu_mare-p27714151.html

 15. mipudeco a spus: 09 decembrie 2015, ora 16:01

  Un targ de Craciun este binevenit. Avem un Centru Nou, avem trotuare! Soseaua este pentru soferi. Sondajul este un pic inutil. Raul a fost facut. Satmarenii vor sta acasa. e mai bine. O bucurie de Craciun nu se face cu nervi si injuraturi. In calitate de cumparator, nu aveam nevoie de tarabe pe drum. Este destul loc si in afara soselei. Sondajul trebuia facut acum 2-3 luni. Si trebuia citit. Consilierii ce fac? Propun sa stea pe langa soferi si sa le dea un calmant…de Craciun!

 16. ciprian a spus: 09 decembrie 2015, ora 14:00

  Târgurile de Crăciun de pe la noi ar trebui sa inceapa să semene cu cele din marile oraşe, în speţă cu cele ale Vienei, doar ca miresmele sunt altele: la ei miroase a scorţişoară, vanilie şi vin fiert, mere coapte, zăpadă, vals, reni, Moş Crăciun, turtă dulce, pe cand la noi a mititei, sarmale, fripturi şi ţuică fiartă…acolo gasesti numai lucruri autentice ale mestesugarilor autohtoni, pe cand la noi multe lucruri „made in China”

 17. primaru a spus: 09 decembrie 2015, ora 13:36

  dar cine credeti ca a bagat Somesul in SM?

 18. Claudiumaxx a spus: 09 decembrie 2015, ora 12:34

  O prostie,după ce ca se paralizează oraşul,mai închidem şi străzi.şi ce târg de crăciun,mici chirtes colaci şi mai ştiu eu ce mâncăruri?o ţigăneală.

 19. gigi a spus: 09 decembrie 2015, ora 10:25

  @off
  Bre off,commentul tau demonstreaza capacitatile tale intelectuale de „nereusit la examenul de capacitate”.Intaresti colectivul indivizilor cu creier mucilanogen ,incapabil sa dea un raspuns cat de cat civilizat la o problema .

 20. silvi a spus: 09 decembrie 2015, ora 08:52

  Oameni buni,pe ce lume traiti?Sarbatorile sunt pentru toata lumea .In situatia de fata cei mai multi ar pleca, sa nu vada batjocora asta.

 21. flex a spus: 09 decembrie 2015, ora 08:45

  ganditi-va putin.
  daca un simplu targ de craciun, nu sunt in stare sa organizeze, pe o perioada de o luna.
  DE ce ? fiindca nu sa facut macheta.Fara macheta nu se poate implementa un proiect.

 22. mariana a spus: 09 decembrie 2015, ora 08:42

  1. Suntem in post. De ce se vand Mici?
  2. Se elibereaza bon fiscal?
  3. Sunt respectate normele de igiena, sau poti cumpara si o hepatita la pachet?
  4. La cat de aglomerat e orasul asta, numai inchiderea centrului vechi a mai lipsit!
  5. Unde esti tu Tepes Doamne?

 23. off a spus: 09 decembrie 2015, ora 01:07

  e „biznis” de joasa calitate servit „tolerantilor” satmareni cu ocazia „sfintelor sarbatori de craciun”…luati de mancati mici statuti de cine stie cate saptamani, reincalziti pentru „jebu-ul” pacaliciului chel

 24. off a spus: 09 decembrie 2015, ora 01:00

  faceti-le ma desteptilor, cate o poza participantilor tarabagii, sa vedeti ca sunt aceeasi la fiecare manifestare…sponsori neoficiali ai „jebu-ului” pesedist, ce plm nu precepeti?

 25. off a spus: 09 decembrie 2015, ora 00:53

  @satmareanul
  poti face podul singur, poate astfel vei avea o irigare a creieului mult imbunatatita

 26. anonymous a spus: 08 decembrie 2015, ora 23:09

  O PORCARIE !!! poate sa puna dorel plin de tarabe tot orasul,cu ce-o vrea el ca daca satmarenii n-au bani sa si cumpere de la aceste tarabe,le pune degeaba.Orasul asta si Romania toata e rezultatul unor astfel de oameni care ne-au condus timp de 26 de ani si noi i-am acceptat…n-as vrea sa spun mai multe ca muuuuuuuuuuulti nu sunt capabili sa inteleaga/realizeze/accepte enormitatea raului facut in acesti ani.

 27. unu a spus: 08 decembrie 2015, ora 16:53

  sa va fie rusine domn primar pt asta sti inchis sensul giratoriu 4 tarabe goale asta -i targ de craciun ati fost sa vedeti alte orase ? zici ca-i un oras bantuit de fantome

 28. anton de la canton a spus: 08 decembrie 2015, ora 16:17

  DOREL iară joacă pistrui de unu singur!Vai de oraşu unde nu+i primar şi de picioare unde nu+i cap.

 29. Dea a spus: 08 decembrie 2015, ora 12:55

  Domnule Coica ! ala este targ de Craciun !!! Dumnezeu sa ma ierte ! Faceti o vizita la Cluj acolo este atmosfera de craciun Chiar ieri am fost , ,,, Nu mici si Kurtos … Chiar va credeam mai destept dar Doamne Fereste !!!!

 30. satmareanul a spus: 08 decembrie 2015, ora 12:32

  Daca ar mai fi existat un pod poate ar fi fost o idee buna, dar asa a iesit o varzaaa si bine ar fi sa consulte si cetatenii, platitori de taxe.

 31. D-REX a spus: 08 decembrie 2015, ora 11:31

  BINE AI FACUT DOREL. NU ASCULTA DE TOTI NEBUNII.

 32. Eugen a spus: 08 decembrie 2015, ora 11:23

  Probabil si prin asta Dorel aduna bani la PSD pt. alegerile din anul 2016.

 33. gigi a spus: 08 decembrie 2015, ora 11:12

  este o nereusita.In Viena sau Praga tarabele sunt pline cu marfuri specifice Craciunului!.Sunt cateva tarabe in care poti sa bei un vin fiert,si cam atat.La noi ,in Satu Mare dai cu produse din carne ,taman in perioada postului!!!.Se pare ca primarul „dorel” nu stie sau se preface ca nu stie si promoveaza astfel de tarabe.Se dovedeste din nou cat de mitici balcanici am devenit!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.