Image 1
Image 2

Sunteți de acord cu descentralizarea pe care vrea să o facă PSD?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
depunere_juramant_guvern_Dancila
depunere_juramant_guvern_Dancila

  Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a avut joi seara până târziu discuții cu miniștrii importanți ai Guvernului Dăncilă, alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, partener de coaliție.

Preşedintele PSD a ajuns, în jurul orei 18 a zilei de joi, la Palatul Victoria, acesta urmând să discute cu miniştrii Cabinetului Dăncilă problema descentralizării.

Printre miniştrii care au venit la Guvern se numără Carmen Dan, ministru de Interne, vicepremierul şi ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, Petre Daea,  ministrul Agriculturii, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, şi Sevil Shhaideh, care în prezent este consilier în aparatul de lucru al premierului, dar care a deţinut funcţia de ministru al Dezvoltării, fiind susţinută de Liviu Dragnea, care a propus-o pentru funcția de prim-ministru imediat după victoria partidului său în alegerile parlamentare din 2016.

Dragnea: În Guvern nu pot rămâne unii care trag în altă direcție

Liviu Dragnea spune despre miniştri că cine nu acceptă descentralizarea nu acceptă nici programul de guvernare, deci nu poate sta în Guvern.

“Discuţia nu va fi complicată. Eu nu sunt un om dur, dar sunt riguros şi exigent. Şi nu mă pot uita în ochii dumneavoastră când o să îmi spuneţi peste doi ani de zile dacă mai vin aici să înot puţin, că frate, ai zis ceva în 2016 şi pentru aia te-am votat, printre altele descentralizarea. Şi eu să spun că nu am putut pentru că nu au vrut miniştrii. Aceşti miniștri, membri ai Cabintetului României, când au acceptat să fie miniştri şi-au asumat tot programul de guvernare, unde la loc de cinste este descentralizarea”, a declarat Liviu Dragnea joi, la Focşani, unde a participat la inaugurarea unui bazin de înot.

Liderul PSD a spus, referindu-se la discuţia pe care urmează să o aibă cu membrii Executivului, că miniştrii fie susţin în continuare programul de guvernare şi fac descentralizarea, fie pleacă din Guvern. Dragnea a subliniat că în Executiv nu pot rămâne “unii care trag în altă direcţie”.

“Eu nu mai accept ca după atâta timp toţi funcţionarii din ministerele respective să le pună în faţă nişte materiale care să fie de fapt un şir întreg de argumente de cum şi de ce nu trebuie făcut. Şi atunci ei au două variante foarte simple: ori susţin în continuare programul de guvernare şi dau drumul la descentralizarea sectorială pe fiecare minister pe care îl conduc, ori dacă nu îşi asumă programul nu mai pot sta în Guvern. Ăsta nu este guvern alandala. Este un guvern care pune în practică un program de guvernare care nu e uşor, dar el a fost mult mai greu de elaborat, dar nu de implementat, pentru că este foarte clar. O să am o discuţie deschisă şi veselă. Care nu acceptă, înseamnă că nu acceptă programul de guvernare şi nu poţi sta în Guvern cu unii care trag în altă direcţie. Dar eu sunt sigur că toţi vor accepta”, a mai spus Dragnea. Preşedintele PSD declara luni că miniştrii nu susţin descentralizarea şi, din acest motiv, împreună cu Tăriceanu vor avea o întâlnire cu membrii Cabinetului pentru a lămuri lucrurile. Potrivit liderului PSD, ”aproape toţi” miniştrii au această atitudine.

Ca urmare, punem următoarea întrebare:

[cardoza_wp_poll id=311]

 

Vă rugăm să și comentați, ce înțelegeți prin descentralizare?

11 comentarii

  1. A descentraliza inseamna a lua anumite hotarari singuri pentru orasul nostru si a trimite mai putini bani spre centru politic Bucuresti.Alianta de nord vest parca se numeste,pentru a putea obtine mai multi bani europeni s-au asociat cateva orase din vest,Clujul si Aradul dar mai sant.

  2. A descentraliza inseamna a lua anumite hotarari singuri pentru orasul nostru si a trimite mai putini bani spre centru politic Bucuresti.Alianta de nord vest parca se numeste,pentru a putea obtine mai multi bani europeni s-au asociat cateva orase din vest,Clujul si Aradul dar mai sant.

  3. @Dac Bulibas-Ok,sa pleci cum au venit ”stramosii” tai,pe o martoaga sub seaua caruia-i putrezea micul dejun,o halca de hoit de caine !! Nu v-a invitat aici absolut nimeni ,puteati sta dreaq in stepa mongola mult si bine !Si nu te mai fali cu ”realizarile” stramosilor tai,facute de austrieci,c-ati fost si voi ”calariti” sute de ani de ”imperialisti”,la fel ca toate celelalte popoare din fostul imperiu,n-ati fost mai presus cu nimic,iar atitudinea ta ma face sa cred ca esti un iredentist mizerabil,care nu are ce cauta aici,daca intamplator traiesti in ardeal !

  4. As pleca din Rom. bucuros dar cu pamanturile si averile mele cu tot ca sa nu va las sa va bateti joc munca si truda stramosilor mei !. Distrugeti intr-un mod josnic si iresponsabil tot ceea ce ati preluat de la maghiari ( vezi Hotel Dacia – fosta Pannonia, Gara CFR al carui tavan e pe cale sa se prabuseasca, cladirile impozante din Centrul vechi lasate in paragina, etc. ). Nu aveti cultura si nici stil !. Stilul vostru se numeste : “cutii de chibrituri ” adica blocuri construite in cartiere pe care le-ati populat cu venetici din alte parti cu scopul de a dilua populatia majoritar maghiara din oras de prin anii 1960,…, 1970. Alte tari ca Elvetia, Luxemburg , Liechtenstein ( de marimea Transilvaniei sau chiar mai mici ! ) se dezvolta mult mai bine decat Rom. iar populatia de acolo au un nivel de trai cu mult superior noua. In Rom. domina mentalitatea balcanica si nu cea maghiara sau europeana !. Si asta se vede la tot pasul….. Asta-i adevarul !.

  5. @Dac Bulibas. Sa te faci mic, nici asta nu e o solutie. Planeta se va confrunta cu niste asimetrii pronuntate in privinta populatiei. Ca sa nu te inghita chinezii sau indienii trebuie sa te faci mare, ori UE este o varianta, in cazul in care nu se va destrama. Va fi greu sa le faci fata acestor colosi geografici din pozitia de tarisoara depopulata. Si cand te gandesti ca nu sunt singurii.

  6. Daca 50% din populatia Transilvaniei indiferent de nationalitate ar fi oameni cu caracter si ar avea ambitie atunci ar trebui sa ceara si sa obtina Autonomia Transilvaniei !. Pt. transilvaneni asta ar fi cel mai bun lucru pt. dezvoltarea noastra si viitorul copiilor nostri , sa nu mai depindem de Bucuresti si mentalitatea teleormaneana respectiv, damboviteana care nu ne reprezinta deloc si care mai mult ne afecteaza/franeaza decat foloseste. Unirea cu Romania pt. transilvaneni a fost si este o dauna totala !. Descentralizarea daca va fi atunci va fi un rahat pe bat si nimic altceva deoarece problemele nu se vor rezolva cu asta. Descentralizarea nu inseamna Autonomia !. Banii
    obtinuti trebe investiti sau reinvestiti acolo unde se produc si in folosul celor care o produc si nu altundeva.

Lasă un răspuns