Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Salariile din educaţie,majorate doar pentru unii.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Ştefan Ressler,Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Scandalul în Justişie.(reluare) 02.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – raport la 3650 de zile . 04.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Stadiul de vegetaţie a culturilor agricole. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Salariile din educaţie,majorate doar pentru unii.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 09.30 La psiholog, Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiuni: Copiii şi fricile lor. 10.10 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Vasile Feher. Titlul emisiunii:Vindecarea sufletului prin spovedanie. 11.10 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Ştefan Ressler,Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Scandalul în Justişie.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Stadiul de vegetaţie a culturilor agricole. 15.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum învingem depresia? 16.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Ştefan Szilagyi. Titlul emisiunii: Fotbalul juvenil în atenţia ASJ şi ISJ. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Andrada Bârsăuan.18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură,cu Ioan Aniţaş,invitat: Nicolae Pop.Titlul emisiunii: Munca-o modalitate de a rămâne tânăr. 22.30 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii: Mosolyhaz – az orom oazisa (Casa Zânelor – oază de bucurii). 23.30 Ştiri

Sunteţi de acord ca stadionul Olimpia Satu Mare să poarte numele lui Daniel Prodan?

Scris de I. Z., 06 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Kereskeny Şandor a declarat public că Daniel Prodan nu a fost un fotbalist atât de mare

Pornind de la propunerea sătmărenilor ca stadionul din Satu Mare să poarte numele jucătorului de aur Daniel Prodan, ideea a fost reluată şi dezbătută luni, 28 noiembrie în şedinţa Consiliului Judeţean la propunerea lui Adrian Ştef.

Toţi consilierii au salutat această iniţiativă mai puţin Kereskenyi Sandor care a afirmat că Daniel Prodan nu era un fotbalist atât de mare şi că a jucat cum a putut. Mai mult decât atât tatăl edilului şef a sugerat că Didi Prodan nu era nici vreo persoană cultă sau morală şi că ar fi o greşeală impardonabilă ca stadionul Olimpia Satu Mare să poarte numele celui mai bun jucător de fotbal pe care l-a dat judeţul nostru, Didi Prodan.

Aceste comentarii au fost intens dezbătute în presa naţională şi pe toate site-urile de socializare, reacţiile dure ale sătmărenilor neîntârziind să apară.

Amintim că fiul consilierului judeţean, primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor, a deplâns moartea lui Didi Prodan, a aprins o lumânare în memoria sa la stadionul Olimpia şi a spus că în situaţia în care se află stadionul din strada Arenei nu este demn să poarte numele lui Daniel Prodan. A mai adăugat că după ce la Satu Mare se va construi o arenă adevarată abia atunci se poate discuta de numirea ei ca Daniel Prodan. Totodată primarul este un iubitor al sportului şi participă la meciurile jucate de echipa fanion pe teren prorpiu ori de câte ori poate.

Palmaresul lui Daniel Prodan

Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa fanion a judeţului, Olimpia Satu Mare care evolua pe atunci în liga a II-a şi a debutat la echipa mare în 1991. De la Olimpia Didi a făcut pasul spre fotbalul mare în 1993 când a semnat cu unul dintre cele mai titrate cluburi din ţară, Steaua Bucureşti. La Steaua, Tătuca a evoluat în perioada 1993 – 1994, a jucat în 121 de meciuri, a înscris 10 goluri şi a câştigat în acea perioadă cinci titluri de campion al României, fiind remarcat între timp de selecţionerul României Anghel Iordănescu.

Pe 2 iunie 1993 Didi debuta la Echipa Naţională a României în partida dintre Slovacia şi România, pierdută de tricolori cu 5-2. Cu toate acestea românii s-au calificat la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994, unde Tătuca Prodan a făcut istorie alături de Generaţia de Aur a României.

A fost integralist în toate partidele disputate de tricolori şi a scos mii de sătmăreni şi români în stradă după fiecare meci. Cu Hagi, Popescu, Petrescu şi Didi în lot, România a fost sfert-finalistă la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994, aceasta fiind şi ce mai mare performanţă înregistrată până în prezent de Naţionala de Fotbal a României. Pe 12 noiembrie 1994, după turneul final Didi a înscris unicul gol al său pentru Naţionala României şi ce gol. Era golul de 3-2 înscris împotriva Slovaciei care ne aducea atunci calificarea la Campionatul European din 1996. Din păcate acel turneu a fost poate cel mai slab turneu făcut de Generaţia de Aur.

În 1997 Tătuca se transfera la una dintre cele mai titrate echipe de club din Spania, Atletico de Madrid unde a stat numai două sezoane, a evoluat în 34 de meciuri şi a înscris 4 goluri.

În 1998 s-a transferat în prima Ligă din Scoţia la Glasgow Rangers unde din cauza unei accidentări grave la genunchi nu a reuşit să joace nici măcar într-o partidă. În 2000 s-a întors la Steaua Buccureşti şi până la finalul carierei încheieate în 2003 a mai evoluat la echipele Rocar Bucureşti (Liga 1), FC Naţional Bucureşti (Liga 1), Messina Peloro (Serie B) şi FC Naţional Bucureşti (Liga 1).

În martie 2008 Didi a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 cât şi pentru întreaga activitate.

După ce a pus ghetele în cui Didi a rămas în slujba fotbalului românesc angajându-se la Federaţia Română de Fotbal în funcţia de director tehnic, funcţie desfiinţată de noul preşedinte FRF Răzvan Burleanu.      În ultimii ani din viaţă, Tătuca Prodan a intrat într-un conflict dur şi deschis cu Răzvan Burleanu, şeful FRF forţându-l să plece de la Federaţie după ce Didi l-a atacat când a refuzat să achitele diurnele juniorilor U17. Tătuca a cerut 100.000 de euro pentru a-şi rezilia contractul cu FRF, iar litigiul a ajuns şi la DNA.

La începutul anului, Burleanu a câştigat procesul şi Didi trebuia să îi achite daune morale în valoare de 25.000 de lei. Chiar şi în ultimele zile, Tătuca posta pe contul personal de facebook atacuri la adresa şefului FRF şi ale colaboratorilor săi. Apropiaţii ştiau de această durere pe care o avea Didi şi pe care el nu o ascundea. În interviul acordat pentru emisiunea Panoramic Sportiv Didi vorbeşte despre lupta pe care o ducea cu „preşedintele nevalidat”.

Pentru toate acestea Didi Prodan a rămas în memoria colectivă a românilor drept unul dintre cei mai titraţi fotbalişti pe care l-a dat judeţul Satu Mare fotbalului românesc.

Familia lui Daniel Prodan a răbufnit şi îi cere consilierului judeţean să nu mai pomenească vreodată numele lui Didi Prodan.

Comunicatul de presă emis de primarul municipiului Satu Mare, fiul consilierului Kereskenyi Sandor: 

„Daniel Prodan este fără îndoială cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Prin performanţele pe care le-a obţinut, prin numărul de selecţii în Naţionala Românei, prin faima echipelor la care a evoluat în cariera lui.
Personal, consider că Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan. Nu mi-aş dori ca numele lui Daniel Prodan să fie asociat cu o ruină.

Iar, ca să pun capăt dezbaterilor pornite după declaraţiile tatălui meu în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, voi fi foarte tranşant.
Tatăl meu face parte dintr-o generaţie în care fotbalul spectacol era mai prezent decât în ziua de azi. El a crescut cu fotbalişti de creaţie, de care Satu Mare nu a dus lipsă: Gabi Both sau Viorel Heţeganu, în anii ”70, ori Gábor Gerstenmájer în anii ”80. Poate de aceea îi preferă în dauna unor jucători de forţă, precum Didi Prodan sau Tiberiu Csik. Eu îi admir pe fotbaliştii puternici, combativi, care pun osul la bătaie, care dau totul pe teren.
Cert este că niciun fotbalist sătmărean nu s-a apropiat de performanţele lui Didi Prodan, chiar dacă altele erau vremurile înainte de 1989. Să dea Dumnezeu ca în viitorul apropiat sau mai îndepărtat Satu Mare să dea un fotbalist de talia lui ”Tătuca”.
Cât despre inteligenţa lui Didi Prodan, un fundaş care reuşeşte să-i anihileze pe Batistuta sau Asprilla, este cu siguranţă un fotbalist şi un om foarte inteligent.
Nu aş vrea să vă dau promisiuni deşarte, că vom construi un nou stadion, că vom cumpăra noi machete pe care să le prezentăm opiniei publice şi apoi să nu facem nimic. În momentul de faţă, în România se construiesc stadioane noi la Craiova şi Tg. Jiu, după cele din Cluj şi Bucureşti. Urmează modernizarea stadioanele Dinamo, Steaua şi Rapid pentru a pregăti Euro 2020. Rămân oraşe mari ca Timişoara, Iaşi, Constanţa sau Oradea fără stadioane moderne, astfel că şansele ca Satu Mare să obţină finanţare sunt destul de mici.
Dar, deocamdată ne mulţumim cu ce avem, poate vom găsi resurse financiare măcar să consolidăm stadionul.

Nu sunt deacord cu demagogia celor care îşi fac acum campanie pe spatele fostului mare internaţional, începând cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. Au condus Olimpia mai bine de 4 ani, dar nu i-au dat nici măcar o funcţie onorifică lui Daniel Prodan, chiar dacă din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare aveau această putere. Aceleaşi persoane au pus Olimpia pe butuci, printr-un management defectuos, prin achizţii fictive de echipamente şi cafea. Iar acum vin şi ne dau lecţii de morală.
Aştept opiniile sătmărenilor, a căror voinţă suntem datori să o respectăm!”

Ca urmare a acestei situaţii, vă punem următoarea întrebare:

Sunteţi de acord ca stadionul Olimpia să poarte numele lui Daniel Prodan?

Abonează-te acum Online!
 1. NELU VARIU a spus: 05 decembrie 2016, ora 08:49

  Nici vorba ,nu sant motive ,din cauza unui nemernic care arunca cu ,comentarii fara logica,s-au din cauza tatalui sau care la betie vorbeste gura fara el,,,,da , consilierul Kereskenyi Sandor ar trebui sa demisioneze pentru ca este un sovin si nu este la primele afirmatii nationalist soviniste la adresa Romanilor.

 2. Sonia a spus: 04 decembrie 2016, ora 13:59

  din cauza acestui scandal eu prevad ca va fi demis din functie
  de primar
  fiul acelui domn care a vorbit atit de urit despre Dani Prodan
  CA ROMAN NU CA FOTBALIST
  eu am auzit pe strada oameni vorbind ca
  vor suspenda pe primarul Kereskeni la fel ca
  pe primarita din Bucuresti si pe Basescu

 3. NELU VARIU a spus: 04 decembrie 2016, ora 11:47

  Bai >>>>>Dac Bulibai <<<dati bai nule nu te ascunde in spatele unui raha jegosule.

 4. NELU VARIU a spus: 03 decembrie 2016, ora 21:58

  Avand in vedere acestst dac scrie sub nume ascuns in favoarea lui Keresceni ii dati toate comentariile aberante sa va fie rusine.

 5. NELU VARIU a spus: 03 decembrie 2016, ora 21:50

  Daca te dai atat de viteaz,de ce nu iti dai numele???,vreu sa fac o clarificare ,,Ciptian Prodan nu are nici o legatura cu propunerea de schimbare a numelui stadionului,si sati mai spun ceva,cat ai fi tu de mare ungur ascuns dupa numele de dac,sa nu crezi cumva ca te va baga cineva in sema,esti un nimeni,incerci sa incinzi spiritele,stai linistit ca nu te baga nici dracu-n seama esti o bala joita daca intelegi ce inseamna asta daca nu sa mori de curiozitate.

 6. NELU VARIU a spus: 03 decembrie 2016, ora 21:48

  Daca te dai atat de viteaz,de ce nu iti dai numele???,vreu sa fac o clarificare ,,Ciptian Prodan nu are nici o legatura cu propunerea de schimbare a numelui stadionului,si sati mai spun ceva,cat ai fi tu de mare ungur ascuns dupa numele de dac,sa nu crezi cumva ca te va baga cineva in sema,esti un nimeni,incerci sa incinzi spiritele,stai linistit ca nu te baga nici dracu-n seama esti o bala joita daca intelegi ce inseamna asta daca nu sa mori de curiozitate.

 7. Claudiumaxx a spus: 03 decembrie 2016, ora 19:04

  Sunt de acord că,huni din România sa plece in hungaria,sa i i a şi pe ţigani cu ei.

 8. Dac Bulibas a spus: 03 decembrie 2016, ora 12:12

  Numai ca pe langa „…simpla intrebare…” mai exista si o rubrica de comentarii unde fiecare isi poate exprima parerea in mod liber si nestingherit fara sa-i ceara cineva !!!. Daca ati iesit in spatiul public cu asa ceva trebe sa acceptati si culegerea „roadelor” de pe urma lui indiferent daca va place sau nu !. Cu ce litere va fi scris numele lui D.P. in istorie pe mine personal nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza ca numele stadionului Olimpia sa ramana Olimpia asa, de dragul traditiei ! . Nu vom schimba traditia de dragul lui Ciprian Prodan care vrea un stadion cu nume de Prodan din banii altora !. Daca vrea stadion atunci sa-l construiasca el !.

 9. NELU VARIU a spus: 02 decembrie 2016, ora 19:58

  Avand in vedere ca este vorba de o simpla intrebare.
  .
  —SANTETI DE ACORD CA STADIONUL OLIMPIA SA POARTE
  ..
  …………………..NUMELE LUI DANIEL PRODAN?……………………..
  .
  Nimeni nu va cerut sa va dati cu parerea ,sau sa va apucat sa-i terfeliti numele de catre uni ,putini dealtfel care se pare ca nu au nici o treaba cu acest fenomen.
  —–un lucru sa va fie clar unora va place sau nu,numele lui DANIEL PRODAN va ramane scris cu litere de aur in istoria fotbalului Romanesc.

 10. Dac Bulibas a spus: 02 decembrie 2016, ora 14:39

  Daca Didi Prodan a fost chiar un mare si renumit jucator de fotbal respectiv, foarte apreciat inseamna ca a castigat foarte multi bani de pe urma fotbalului, adica, a fost renumerat foarte bine ca si jucatorii valorosi de fapt. Daca in activitatea lui nu a castigat suficient incat sa se construiasca un stadion atunci denota faptul ca nu era un jucator valoros si apreciat la acest nivel ca urmare nu merita un stadion !!!. Daca familia , apartinatorii, si sustinatorii doresc stadion cu numele lui D.P. atunci sa construiasca din banii defunctului si din colecta de la simpatizantii pe unde a jucat !. Daca ” i s-a cantat imnul ” atunci acolo unde s-a cantat imnul sa i se cante acum si cu banul ca sa fie stadion cu numele lui. Sa vad acum cat de important fotbalist a fost !!!. Familia si apartinatorii pot infiinta si o Academie de fotbal Didi Prodan in Satu Mare iar din banii primiti in urma vanzarii jucatorilor produsi valorosi sa construiasca un stadion modern demn de Didi Prodan !. Dar va rog, terminati odata cu tigania si nu mai cersiti ! (a. Ciprian Prodan), nu mai fabricati eroi sper sa aveti demnitate si bun simt. Stadionul Olimpia trebe sa ramana Olimpia !!!.

 11. Babacu a spus: 02 decembrie 2016, ora 12:10

  Mai Kereskenyi Gabor, primar de 3 lulele 3 surcele, acum mi-a spus un prieten ca si-a indoit 2 jenti de la masina in gropile de pe podul Golescu! Gropile sint scolo de citeva luni. Cu asta trebuie sa te ocupi tu, nu cu tot felul de expozitii care n-au legatura cu orasul Satu Mare!

 12. 112 a spus: 02 decembrie 2016, ora 00:43

  Ce jegggggggggggggggg de animal

 13. Vali a spus: 01 decembrie 2016, ora 22:45

  Didi merita ca stadionul din Satu Mare sa-i poarte numele. Pana la urma toti neam mandrit cand era in varful carierei ca este din Satu Mare fie ca suntem de nationalitate romana sau maghiara. Performantele la care el a ajuns sunt imense.

 14. virgil nicolita a spus: 01 decembrie 2016, ora 17:34

  Da,un mars al tacerii merita Didi,dar sa ne limitam la atat.

 15. virgil nicolita a spus: 01 decembrie 2016, ora 17:31

  stadionul trebuie sa ramana cu titulatura de Olimpia pentru ca asa e normal si suna frumos si placut

 16. liviu a spus: 01 decembrie 2016, ora 13:59

  Am vazut emisiunea cu fratele lui Didi. Felicitari. Domnul Vig a fost
  la inaltime. De astfel de oameni are nevoie Satu Mare. Am o mica nelamurire: De ce sa plateasca fiul primar pentru tata iresponsabil?

 17. satmarean a spus: 01 decembrie 2016, ora 13:55

  eu impreuna cu prietenii si colegii mei, si suntem peste 50 de persoane, suntem de acord. Cine il organizeaza?

 18. grup de suporteri a spus: 01 decembrie 2016, ora 13:52

  PROPUNEM ORGANIZAREA UNUI MARS AL TACERII PENTRU DIDI PRODAN.

 19. Dac Bulibas a spus: 01 decembrie 2016, ora 13:32

  @paul , stiu bine ca ai o fantezie mult prea colorata !. Scoti niste perle ca aia de capra mici, negre si rotunde. Si „….pt. ziua de 23 oct. s-au cheltuit 80000 euro din banii satmarenilor.” ? . Cred ca suferi de „80000 euro ” ca prea mult il cam folosesti. Mai modifica si tu un pic suma asta ca m-am plictisit de ea, dar totodata, mai treci pe la Enatescu pana n-o sa fie prea tarziu !.

 20. paul a spus: 01 decembrie 2016, ora 10:46

  @ dac bulibas, pt ca esti din gasca K stii bine ca pe linga banii oficiali si „sponsorizarile” au provenit tot din aceeasi sursa publica. in total pt ziua de 23 oct. s-au cheltuit 80000 euro din banii satmarenilor. si zero lei pentru ziua de 25 oct. Asa k mucles

 21. lascau a spus: 30 noiembrie 2016, ora 14:49

  Nu inteleg de ce un stadion trebuie sa poarte numele unui fost fotbalist si nu ma refer aici la Daniel Prodan,tot respectul pentru el! Dar un stadion trebuie sa aiba un nume reprezentativ pentru toata comunitatea,cum au numele National Arena sau Cluj Arena, asa si pentru stafionul din Satu Mare cel mai potrivit este Stadionul Olimpia sau Satu Mare Arena in cazul in care s-ar construi un stadion nou,modern

 22. Dac Bulibas a spus: 30 noiembrie 2016, ora 12:06

  @paul !, daca esti prost n-am ce-ti face macar nu ne intoxica cu prostiile tale !!!. De unde scoti tu suma aia de 80.000 de Euro ?. Organizatorii au sustinut că 80 % din costurile acestei expoziţii sunt asigurate din sponsorizări şi 20 % de la bugetul local. Suma totală se ridică la 45000 lei. Deci, 20% inseamna 9000 de lei din bugetul local !!! . Fa tu expozitie Alfredo di Stefano in Satu Mare si platesc eu 9000 de lei daca reusesti !. Crezi ca astia vin asa usor in Satu(l) Mare….. ?

 23. nicu a spus: 30 noiembrie 2016, ora 10:14

  a
  Acest gabur inputit trebuie excluc din consiliu judetean este un SOVIN UDEMURIST dar mai are si alti colegi care na ce cauta intre oameni politici.

 24. paul a spus: 30 noiembrie 2016, ora 08:22

  dar Puskas ferenncz este „reprezentativ”pentru satu mare ca i sa facut expozitie cu 80 000 de euro din banii de la primaria satu mare?
  aicea este numai o probleama de romani-unguri. paoi sa se verifice la dna daca avea dreptul primarul kereskeni sa dea bani pentru o expozitia din ungaria

 25. Freddy Cha a spus: 30 noiembrie 2016, ora 01:45

  Problema nu e ca Prodan a fost roman si nu ungur.
  Problema este ca cu Olimpia SM sau la Satu Mare el performanta nu a facut. Succesul lui ca fotbalist nu se leaga prea mult de SM. Are vreo 30-40 de meciuri cu Olimpia (in B) dupa care a plecat.
  Deci este el originar din SM cu cele mai mari succese fotbalistice, dar nu pentru sau prin SM.
  Un Bolba, Ghencean, Both, Keizer sint mult mai sus pe acesta lista.

 26. virgil nicolita a spus: 29 noiembrie 2016, ora 20:14

  nu didi prodan, da gabi both

 27. Dac Bulibas a spus: 29 noiembrie 2016, ora 20:09

  Despre restul, ce sa mai spun,.., prostia la majoritatea (90%) romanilor satmareni nu are limita ! si asta pt. ca vor sa voteze pe Albu in Camera Deputatilor numai pt. ca deschide usa Primariei cetelor de colindatori ca in rest , cu nimic nu a iesit in evidenta, respectiv, vor sa acorde Stadionului Olimpia numele unui jucator insignifiant pt. care(…?) s-a cantat imnul cel de dinaintea meciurilor nationalei . Daca deja v-ati facut de ras ar fi bine ca macar orasul sa nu-l faceti de ras !. Cat de jos am ajuns sa atribuim Stadionului numele D.P. Va rade lumea de noi !. Ce faceti, promovati prostia ?.

 28. Pentru Dac Bulibas 2 a spus: 29 noiembrie 2016, ora 19:49

  Cred ca de fapt esti Gabor sub acoperire. (Gabor nume, nu grupare minoritara )

 29. nicolita virgil a spus: 29 noiembrie 2016, ora 19:37

  Am jucat fotbal la Olimpia Satu Mare intre 1971 si 1975 la nivel de juniori republicani. Amintirile mele sunt foarte vii si placute. Pe vremea aceea se forma echipa care urma sa participle in Divizia A si a reusit acest lucru umpland de bucurie mii de satmareni. Olimpia a jucat in prima liga a Romaniei si a avut rezultate remarcabile culminand cu calificarea in finala Cupei Romaniei in 1977. Au fost la acea vreme foarte multi jucatori din Satu Mare sau Carei care au dat tot ce au putut, cu sufletul pentru onoarea si gloria clubului. Cei din generatia mea isi aduc aminte de jucatorii care au jucat cu inima pentru club cum ar fi Gabi Both, Kaizer Lajos, Borota, Knoblau,Helvei,Bocsa Vasile,mai tarziu Bolba. In acea perioada Didi Prodan abia facea primii pasi in viata. Dumnezeu sa-l ierte,dar el, chiar daca e satmarean nu ESTE REPREZENTATIV pentru fotbalul satmarean.A jucat doi ani in Divizia B pentru Olimpia dupa care a ales sa mearga in alta parte, unde a si facut cariera. Sunt o persoana de 58 de ani,stabilita in Banat,dar caruia ii pasa de activitatea si soarta Olimpiei. Imi exprim parerea ca numele stadionului trebuie sa fie in continuare Olimpia,deoarece exprima istoria de o suta de ani de traditie. Ca o opinie personala, fotbalistul care ar merita sa aiba numele pe frontispiciul vechiului stadion este Gabi Both.

 30. Dac Bulibas a spus: 29 noiembrie 2016, ora 19:35

  @Babacule !, Nici nu sti sa apreciezi ce mare lucru a realizat Kereskenyi G. prin faptul ca a reusit sa ne aduca in oras acea expozitie a legendarului Puskas Ferenc. Puskas Ferenc reprezinta o legenda si un mit al fotbalului mondial al tuturor timpurilor. El este unul de pe podiumul legendelor fotbalului mondial alaturi de celebrii Pele si Alfredo di Stefano !. Exista deja Academie de fotbal si stadion cu numele lui drept urmare nici daca am vrea n-am putea innobila stadionul Olimpia cu numele lui !. Are busturi in lume inclusiv la Madrid !. Un roman nu ar fi fost capabil sa organizeze in Satu Mare o expozitie de o asemenea anvergura cu care ne putem mandri si care cu precadere ne va lipsi in urmatorii 50 de ani !. As vrea eu sa vad un roman capabil sa realizeze o expozitie Alfredo di Stefano in Satu Mare !!!. Da,… la pastile cailor !. Nu este usor deloc !. Demonstrati daca puteti !!!!.

 31. virgil nicolita a spus: 29 noiembrie 2016, ora 19:25

  Am jucat fotbal la Olimpia Satu Mare intre 1971 si 1975 la nivel de juniori republicani. Amintirile mele sunt foarte vii si placute. Pe vremea aceea se forma echipa care urma sa participle in Divizia A si a reusit acest lucru umpland de bucurie mii de satmareni. Olimpia a jucat in prima liga a Romaniei si a avut rezultate remarcabile culminand cu calificarea in finala Cupei Romaniei in 1977. Au fost la acea vreme foarte multi jucatori din Satu Mare sau Carei care au dat tot ce au putut, cu sufletul pentru onoarea si gloria clubului. Cei din generatia mea isi aduc aminte de jucatorii care au jucat cu inima pentru club cum ar fi Gabi Both, Kaizer Lajos, Borota, Knoblau,Helvei,Bocsa Vasile,mai tarziu Bolba. In acea perioada Didi Prodan abia facea primii pasi in viata. Dumnezeu sa-l ierte,dar el, chiar daca e satmarean nu ESTE REPREZENTATIV pentru fotbalul satmarean.A jucat doi ani in Divizia B pentru Olimpia dupa care a ales sa mearga in alta parte, unde a si facut cariera. Sunt o persoana de 58 de ani,stabilita in Banat,dar caruia ii pasa de activitatea si soarta Olimpiei. Imi exprim parerea ca numele stadionului trebuie sa fie in continuare Olimpia,deoarece exprima istoria de o suta de ani de traditie. Ca o opinie personala, fotbalistul care ar merita sa aiba numele pe frontispiciul vechiului stadion este Gabi Both.

 32. Ioan a spus: 29 noiembrie 2016, ora 18:46

  Dca se facea propunerea ca stadionul sa se numeasca Ioska ceai fi zis borat Sandor ?

 33. Dorin a spus: 29 noiembrie 2016, ora 18:30

  Pentru Prodan a luat Olimpia de la Steaua 1,1 milioane dolari
  cu care a intrat in divizia A si s-a finantat doi sau trei ani.
  A fost cel mai scump jucator satmarea.
  Merita macar sa nu-l jignim

 34. Zoli a spus: 29 noiembrie 2016, ora 18:02

  Haideti sa il sustinem si sa il sprijinim pe Adrian Stef pentru ca a avut aceasta idee, impreuna cu restul echipei ALDE. sunt cei mai activi dintre toti. Felicitari.

 35. Mihai a spus: 29 noiembrie 2016, ora 17:54

  Bravo stef si alde pt initiativa

 36. Mihai a spus: 29 noiembrie 2016, ora 17:54

  Chiar daca e o ruina e singura ruina care se poate numi stadion din satu mare. Asa ca apreciez initiativa celor de la alde.

 37. alin a spus: 29 noiembrie 2016, ora 17:51

  Acest bou de Kereskeny S nu l-a cunoscut nici pe masa nu pe DIDI vorbeste pe nas saracul Esti un nagy sz-r K.S

 38. Adi a spus: 29 noiembrie 2016, ora 17:49

  normal ca suntem de acord. cine este jegosul asta de ungur sa se opuna? felicit ALDE pentru implicare

 39. Pentru Dac Bulibas a spus: 29 noiembrie 2016, ora 16:57

  Am impresia ca esti ungur sub acoperire , sau tradator roman platit ca si postacii de pe portalurile satmarene

 40. Alex a spus: 29 noiembrie 2016, ora 16:54

  Mai intai colindele afara din primarie, apoi episodul cu Didi , sovinii astia chiar au un plan anti-romanesc!
  Cat despre ,,viata morala,, beizadeaua Gabor are mai multe betii publice la activ, si inca nu are 45 de ani.

 41. nicu a spus: 29 noiembrie 2016, ora 15:18

  ACESTindivid Kereskeni consilier de SATU MARE trebuie exclus din consiliul judetean fiind un sovin si mai multi din partea UDMR CARE AU ACEEAS CONCEPTI CA TRADATORUL ACESTA fata de conationali lui poate ca individul acesta nu ste sau nui in tema ca cine a fost DANIEL PRODAN era un simbol al judetului.

 42. Babacu a spus: 29 noiembrie 2016, ora 14:02

  Stiam ca Gabor Kereskeny este sovin dar nu stiam ca vine dintr-o familie de sovini. Cind faci conferinta de presa ca sa anunti ca ai dat bani pentru o expozitie pentru un fotbalist ungur care o fi fost el bun la vremea lui, dar n-a jucat niciodata in Romania, iar apoi denigrezi un fotbalist roman care a evoluat sub culorile Drapelului Romaniei, asta inseamna ca n-ai nimic comun cu natiunea in care traiesti. Am spus de multe ori ca UDMR n-are ce cauta in viata politica din Romania si nici la conducere, cu astia nu vom ajunge niciodata la un numitor comun.

 43. ado a spus: 29 noiembrie 2016, ora 13:34

  Gata , e problema interetnica ,nu ?

 44. Feri a spus: 29 noiembrie 2016, ora 13:23

  Sunteti-de-acord-ca-ruina care noi o numim stadionul-olimpia-satu-mare-este demn sa-poarte-numele-lui-daniel-prodan??? Puneti asa intrebarea…..

 45. Dac Bulibas a spus: 29 noiembrie 2016, ora 13:13

  Sunteti clatiti la cap ?, dar cine a fost acest mare jucator de „aur” Didi Prodan ?. In ce competitii internationale a castigat aurul ?. A fost un jucator insignifiant !!!.

 46. Ghita a spus: 29 noiembrie 2016, ora 13:08

  Sa-i transmiteti acestui individ (ne)patriot local sa-si ţină gura aia spurcata. Cum poate sa facă astfel de afirmatii la adresa raposatului Prodan pt care a cantat imnul ROMÂNIEI de atâtea ori! Poate dacă era de pe la Vasas,Honved,FTC….. altfel ar fi vorbit. Fiul lui care este primarul urbei noastre a avut tupeul in vara sa vina la un meci a-l Olimpiei cu tricoul lui Vasas Budapesta! Atunci ce mai vorbim. „DIDI PRODAN, dumnezeu sa te odihneasca in pace si sa ştii ca noi toţi satmarenii nu te vom uita niciodată”. HAI ROMANIA!!!!!!

 47. Babacu a spus: 29 noiembrie 2016, ora 12:36

  Intrebati-l pe dl. Kereskeny daca vrea ca stadionul sa se numeasca „Ferenc Puskas”. Veti vedea ca imediat va fi de acord, desi Puskas n-a avut nici o treaba cu ftobalul romanesc, dar i-au facut expozitie in Satu Mare.

 48. Olimpia 1921 a spus: 29 noiembrie 2016, ora 12:12

  Lipseste si varianta „Da, dar numai dupa renovare / construirea unui nou stadion”! Didi Prodan merita un stadion modern!

 49. Popescu Ovidiu a spus: 29 noiembrie 2016, ora 11:40

  Votez DA . RIP and RESPECT DIDI !!!!

 50. Kuie Mereskeny ! a spus: 29 noiembrie 2016, ora 11:23

  El cum ar fi vrut sa se numeasca stadionul, horty miklos ???

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.