21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Sunteţi de acord ca stadionul Olimpia Satu Mare să poarte numele lui Daniel Prodan?

Scris de I. Z., 06 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Kereskeny Şandor a declarat public că Daniel Prodan nu a fost un fotbalist atât de mare

Pornind de la propunerea sătmărenilor ca stadionul din Satu Mare să poarte numele jucătorului de aur Daniel Prodan, ideea a fost reluată şi dezbătută luni, 28 noiembrie în şedinţa Consiliului Judeţean la propunerea lui Adrian Ştef.

Toţi consilierii au salutat această iniţiativă mai puţin Kereskenyi Sandor care a afirmat că Daniel Prodan nu era un fotbalist atât de mare şi că a jucat cum a putut. Mai mult decât atât tatăl edilului şef a sugerat că Didi Prodan nu era nici vreo persoană cultă sau morală şi că ar fi o greşeală impardonabilă ca stadionul Olimpia Satu Mare să poarte numele celui mai bun jucător de fotbal pe care l-a dat judeţul nostru, Didi Prodan.

Aceste comentarii au fost intens dezbătute în presa naţională şi pe toate site-urile de socializare, reacţiile dure ale sătmărenilor neîntârziind să apară.

Amintim că fiul consilierului judeţean, primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor, a deplâns moartea lui Didi Prodan, a aprins o lumânare în memoria sa la stadionul Olimpia şi a spus că în situaţia în care se află stadionul din strada Arenei nu este demn să poarte numele lui Daniel Prodan. A mai adăugat că după ce la Satu Mare se va construi o arenă adevarată abia atunci se poate discuta de numirea ei ca Daniel Prodan. Totodată primarul este un iubitor al sportului şi participă la meciurile jucate de echipa fanion pe teren prorpiu ori de câte ori poate.

Palmaresul lui Daniel Prodan

Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa fanion a judeţului, Olimpia Satu Mare care evolua pe atunci în liga a II-a şi a debutat la echipa mare în 1991. De la Olimpia Didi a făcut pasul spre fotbalul mare în 1993 când a semnat cu unul dintre cele mai titrate cluburi din ţară, Steaua Bucureşti. La Steaua, Tătuca a evoluat în perioada 1993 – 1994, a jucat în 121 de meciuri, a înscris 10 goluri şi a câştigat în acea perioadă cinci titluri de campion al României, fiind remarcat între timp de selecţionerul României Anghel Iordănescu.

Pe 2 iunie 1993 Didi debuta la Echipa Naţională a României în partida dintre Slovacia şi România, pierdută de tricolori cu 5-2. Cu toate acestea românii s-au calificat la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994, unde Tătuca Prodan a făcut istorie alături de Generaţia de Aur a României.

A fost integralist în toate partidele disputate de tricolori şi a scos mii de sătmăreni şi români în stradă după fiecare meci. Cu Hagi, Popescu, Petrescu şi Didi în lot, România a fost sfert-finalistă la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994, aceasta fiind şi ce mai mare performanţă înregistrată până în prezent de Naţionala de Fotbal a României. Pe 12 noiembrie 1994, după turneul final Didi a înscris unicul gol al său pentru Naţionala României şi ce gol. Era golul de 3-2 înscris împotriva Slovaciei care ne aducea atunci calificarea la Campionatul European din 1996. Din păcate acel turneu a fost poate cel mai slab turneu făcut de Generaţia de Aur.

În 1997 Tătuca se transfera la una dintre cele mai titrate echipe de club din Spania, Atletico de Madrid unde a stat numai două sezoane, a evoluat în 34 de meciuri şi a înscris 4 goluri.

În 1998 s-a transferat în prima Ligă din Scoţia la Glasgow Rangers unde din cauza unei accidentări grave la genunchi nu a reuşit să joace nici măcar într-o partidă. În 2000 s-a întors la Steaua Buccureşti şi până la finalul carierei încheieate în 2003 a mai evoluat la echipele Rocar Bucureşti (Liga 1), FC Naţional Bucureşti (Liga 1), Messina Peloro (Serie B) şi FC Naţional Bucureşti (Liga 1).

În martie 2008 Didi a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 cât şi pentru întreaga activitate.

După ce a pus ghetele în cui Didi a rămas în slujba fotbalului românesc angajându-se la Federaţia Română de Fotbal în funcţia de director tehnic, funcţie desfiinţată de noul preşedinte FRF Răzvan Burleanu.      În ultimii ani din viaţă, Tătuca Prodan a intrat într-un conflict dur şi deschis cu Răzvan Burleanu, şeful FRF forţându-l să plece de la Federaţie după ce Didi l-a atacat când a refuzat să achitele diurnele juniorilor U17. Tătuca a cerut 100.000 de euro pentru a-şi rezilia contractul cu FRF, iar litigiul a ajuns şi la DNA.

La începutul anului, Burleanu a câştigat procesul şi Didi trebuia să îi achite daune morale în valoare de 25.000 de lei. Chiar şi în ultimele zile, Tătuca posta pe contul personal de facebook atacuri la adresa şefului FRF şi ale colaboratorilor săi. Apropiaţii ştiau de această durere pe care o avea Didi şi pe care el nu o ascundea. În interviul acordat pentru emisiunea Panoramic Sportiv Didi vorbeşte despre lupta pe care o ducea cu „preşedintele nevalidat”.

Pentru toate acestea Didi Prodan a rămas în memoria colectivă a românilor drept unul dintre cei mai titraţi fotbalişti pe care l-a dat judeţul Satu Mare fotbalului românesc.

Familia lui Daniel Prodan a răbufnit şi îi cere consilierului judeţean să nu mai pomenească vreodată numele lui Didi Prodan.

Comunicatul de presă emis de primarul municipiului Satu Mare, fiul consilierului Kereskenyi Sandor: 

„Daniel Prodan este fără îndoială cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Prin performanţele pe care le-a obţinut, prin numărul de selecţii în Naţionala Românei, prin faima echipelor la care a evoluat în cariera lui.
Personal, consider că Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan. Nu mi-aş dori ca numele lui Daniel Prodan să fie asociat cu o ruină.

Iar, ca să pun capăt dezbaterilor pornite după declaraţiile tatălui meu în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, voi fi foarte tranşant.
Tatăl meu face parte dintr-o generaţie în care fotbalul spectacol era mai prezent decât în ziua de azi. El a crescut cu fotbalişti de creaţie, de care Satu Mare nu a dus lipsă: Gabi Both sau Viorel Heţeganu, în anii ”70, ori Gábor Gerstenmájer în anii ”80. Poate de aceea îi preferă în dauna unor jucători de forţă, precum Didi Prodan sau Tiberiu Csik. Eu îi admir pe fotbaliştii puternici, combativi, care pun osul la bătaie, care dau totul pe teren.
Cert este că niciun fotbalist sătmărean nu s-a apropiat de performanţele lui Didi Prodan, chiar dacă altele erau vremurile înainte de 1989. Să dea Dumnezeu ca în viitorul apropiat sau mai îndepărtat Satu Mare să dea un fotbalist de talia lui ”Tătuca”.
Cât despre inteligenţa lui Didi Prodan, un fundaş care reuşeşte să-i anihileze pe Batistuta sau Asprilla, este cu siguranţă un fotbalist şi un om foarte inteligent.
Nu aş vrea să vă dau promisiuni deşarte, că vom construi un nou stadion, că vom cumpăra noi machete pe care să le prezentăm opiniei publice şi apoi să nu facem nimic. În momentul de faţă, în România se construiesc stadioane noi la Craiova şi Tg. Jiu, după cele din Cluj şi Bucureşti. Urmează modernizarea stadioanele Dinamo, Steaua şi Rapid pentru a pregăti Euro 2020. Rămân oraşe mari ca Timişoara, Iaşi, Constanţa sau Oradea fără stadioane moderne, astfel că şansele ca Satu Mare să obţină finanţare sunt destul de mici.
Dar, deocamdată ne mulţumim cu ce avem, poate vom găsi resurse financiare măcar să consolidăm stadionul.

Nu sunt deacord cu demagogia celor care îşi fac acum campanie pe spatele fostului mare internaţional, începând cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. Au condus Olimpia mai bine de 4 ani, dar nu i-au dat nici măcar o funcţie onorifică lui Daniel Prodan, chiar dacă din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare aveau această putere. Aceleaşi persoane au pus Olimpia pe butuci, printr-un management defectuos, prin achizţii fictive de echipamente şi cafea. Iar acum vin şi ne dau lecţii de morală.
Aştept opiniile sătmărenilor, a căror voinţă suntem datori să o respectăm!”

Ca urmare a acestei situaţii, vă punem următoarea întrebare:

Sunteţi de acord ca stadionul Olimpia să poarte numele lui Daniel Prodan?

Abonează-te acum Online!
 1. ardeleanul a spus: 13 decembrie 2016, ora 08:45

  Cum te cheama pui de Dac??…Otilo!!!Va deghizati in Daci?Mai bine in Mongolezi ca acolo va este originea vaostra!!!HiHiiii!!

 2. ardeleanul a spus: 13 decembrie 2016, ora 08:40

  Alo Dac Bulibas(ti se potriveste numele)!!!Este vorba de stdionul Olimpia sa poarte numele lui DIDI PRODAN nu de altii care nu au facut nimic pt fotbalul romanesc!!! Trezestete!!!

 3. Rjg a spus: 09 decembrie 2016, ora 23:46

  Ok , familia primarului lucrează la palat? Asta nu e nepotism, e părinţism. Oricum eu + politica = 0 (nu votez ).
  Ştef încă există? O avut curajul sa aducă Olimpia şi Prodan pe masa? După ce 4 ani o cules roadele din stadion? Ba ce proşti suntem . Noi suntem de vina ca exista ştiri de genul .
  Întrebare: dacă politicianul zice sa mergi la vot ca sa nu ţi se fure votul, tu îl crezi? Dacă nu votam, arătăm neîncrederea noastră în politicienii noştri corupţi. Cu câţi mai mulţi votam , cu atât mai mult ne fura . Simplu

 4. Nick B a spus: 07 decembrie 2016, ora 06:22

  Nu merita scuzat acel consilier incompetent şi eu sint din generaţia lui şi sustin ca stadionul OLIMPIA sa poarte numele lui Didi Prodan care este cel mai bun produs am fotbalului sătmărean un fel de fanion.
  Dansul ar trebui sa îşi vadă de treaba cu oraşul ca arata mizerabil şi pe timpuri era ca o floare acum îţi este ruşine ca eşti din Satu Mare oraşul unde nu se intimpla nimic dar ies bogaţi pe banda ca se fura pe rupte.

 5. vasile a spus: 05 decembrie 2016, ora 16:51

  Ma da destept te fata pe tie CIOCCIOLINA .
  Pai daca nu-l meritam pe betivul junior mergi cu el si cu betivul senior acasa in PUSTA voasta .

 6. ciprian a spus: 05 decembrie 2016, ora 13:28

  Uite cum acesti alogeni ne fac program la noi in tara…daca voi ajunge primar la toti le acord regim de refugiati cu termen de expulzare

 7. Dac Bulibas a spus: 05 decembrie 2016, ora 11:16

  Eu cred ca @NELU VARIU este identicul lui Ciprian Prodan si dupa cum demonstreaza este un analfabet, incult , marlan, golan care sufera cu capul. Ar face bine sa mearga la Enatescu ca sa-l trateze !!!. Pe Primarul maghiar Kereskenyi G. nu-l meritati, e prea bun pt. cei tantalai !. Tantalaii il merita pe olteanul Coica care nu a facut nimic bun pt. noi numai a distrus timp de 4 ani !!!. Kereskenyi S. v-a spus adevarul dar nu sunteti inca suficient de dezvoltati mintali sau pregatiti ca sa-l intelegeti !!!. Imi pare rau pt. voi cei in cauza, nu-i vina voastra, e al sistemului din Romania !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.