Suedia va aloca 583 milioane de euro sub formă de ajutoare destinate gospodăriilor, pentru electricitate

Scris de Cristina Bursuc, 19 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Guvernul suedez a anunţat că va aloca şase miliarde de coroane (583 milioane de euro) pentru a ajuta gospodăriile cele mai „lovite” de preţurile ridicate la electricitate, care afectează o mare parte din Europa, relatează agenţia EFE. Compensarea se va baza pe consumul de electricitate din fiecare gospodărie suedeză, din lunile decembrie, ianuarie şi februarie, iar suma maximă ce va fi primită de cei care depăşesc 2.000 KWh va fi de 2.000 de coroane pe lună (194 euro).
„Guvernul ia această situaţie foarte în serios şi, ca atare, va aloca şase miliarde de coroane pentru compensarea gospodăriilor cu facturi de electricitate ridicate. Este o măsură excepţională pentru timpuri excepţionale”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul de Finanţe, Mikael Damberg.
La aceeaşi conferinţă, ministrul Energiei, Khashayar Farmanbar, şi-a exprimat înţelegerea faţă de neliniştea provocată suedezilor de preţuri, pe care le-a calificat drept „foarte mari”.
Ajutorul va fi distribuit automat gospodăriilor cele mai afectate, fără a fi necesar să fie solicitat, însă modalitatea de implementare va fi decisă după discuţiile dintre autorităţi, companiile de electricitate şi restul partidelor.

 

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 19 ianuarie 2022, ora 12:55

  Pt. informare :
  Pretul curentului din Suedia in data de 08.12.2021 PLATITA DE CONSUMATORUL CASNIC a fost de 0,6 SEK/KWh = 0,2877 lei(RON),
  Salariul mediu NET (adica in mana) este de 19.596 SEK = 9.396,2820 lei (RON)
  Asta ca sa faceti comparatia ca sa vedeti unde am ajuns cu conducatorii vostri prost alesi !!!.
  Daca pretul de productie al curentului de la noi este de aprox. 0,15 lei/KWh atunci pretul la populatie nu ar trebui sa depaseasca max. 0,30 lei/KWh !!!. Peste aceasta suma este un jaf ordinar care trebe oprit cu orice pret !!!!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517