Program ITV: 06.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Anzik Arnold ‐ Energy Cardio Club 07.00 Info studio, cu Eva Laczko, invitat Horia Buhan, titlul emisiunii: Paştele la schi, la doar 100 km de casă 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Simona Niste ‐ Prima Gym 08.00 Spiriduş Ghiduş 09.30 Mistere şi revelaţii, cu Vlad Mazilu, titlul emisiunii: Credinţă şi spriritualitate 09.58 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ, titlul emisiunii: Semnificaţia sărbătorii Floriilor 10.42 Info magazin, cu Adriana Tivadar, invitat Monica Varga, titlul emisiunii: Plăcerea pentru dansurile latino americane 11.23 Teleshopping 11.38 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Iris Roatiş, Gergo Schefler, Valerica Doina Muntean, titlul emisiunii: Olimpici sătmăreni la matematică 12.26 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Nuzser Eleonora, titlul emisiunii: Ştim să protejăm mediul? 12.57 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Concurenţă acerbă pe piaţa mieilor 14.01 Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitat Marcel Buzilă, titlul emisiunii: Se ieftineşte sau nu RCA pentru tineri? 14.46 Teleshopping 15.01 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu şi Stela Cădar, titlu: Gheorghe Marian - raport la 5.385 de zile 16.06 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Zaharia şi Ioana Vladimirescu, invitat Bianca Cigan 17.00 Info Magazin, cu Adriana Tivadar 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean şi Constantin Demian, invitat Valeriu Neagu, preşedintele Clubului CSM Satu Mare

Subvenţie suplimentară la bovine pentru zonele defavorizate

Scris de Ioan Aniţaş, 13 ianuarie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

    Crescătorii de vaci cu lapte vor conduce în perioada următoare un carnet separat pentru laptele livrat la procesator, dar şi pentru cel destinat vânzării libere. Deţinerea unui asemenea document va da dreptul de a obţine o subvenţie suplimentară de 20 de euro pentru tona de lapte. Pentru zonele defavorizate sprijinul suplimentar poate fi de aproximativ 300 de euro.

Recent, Daniel Constatin, ministrul  Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat: „Pentru zona de bovine am schimbat forma de sprijin, tocmai pentru a ajuta şi categoria lapte care are probleme şi în 2014, şi în 2015 când se elimină cotele de lapte. Am vrut să-i sprijinim mai mult pe cei care produc, pentru a scoate la suprafaţă acel lapte (…). Ca atare, nu mai acordăm o plată unică pe cap de animal, cum se acorda până acum, în funcţie de animalele existente în anul 2008, ci în funcţie de cele care erau în anul 2013, ianuarie 2013. (…)

În această lună va avea loc un control la nivelul întregii ţări, în funcţie de animalele care au fost solicitate şi care se regăsesc pe teren vom face plata, o plată unitară pe cap de animal – noi am numit-o aici Pachetul Carne – şi o plată în funcţie de laptele care se livrează la unităţile de procesare sau direct către piaţă se evidenţiază într-un carnet separat, special, 20 de euro pe tonă”, a încheiat deţinătorul portofoliului la Agricultură.

Vor beneficia de sprijin suplimentar echivalentul în lei a aproximativ 300 de euro pe cap de animal în zonele defavorizate. Plata ar putea începe în prima decadă a lunii februarie, a conchis ministrul Daniel Constantin.

Abonează-te acum Online!
  1. Vasile a spus: 06 aprilie 2014, ora 12:59

    Vor aduna bani de la noi pe MOTORINA si dupa aceia ne vor plati si subventia pe bovine !!! >> asai la noi<<!!! caruta inaintea cailor……..{daca am putea si noi agricultori sa CULEGEM si dupa acea sa SEMANAM !!!!!!!!!!! ,a doua decada a ministrului este la pastele …..cailor.!!!!!

  2. vasile a spus: 24 martie 2014, ora 16:13

    Ministrul a spus decada luna dar a uitat anul…….o fi neglijenta ? o fi minciuna….?

  3. nicolai.gigi a spus: 24 februarie 2014, ora 10:51

    cand se da subventia,mai sus a-ti specificat ca dupa prima decada a lunii februarie???suntem in data de 24 ,si in conturi nu au intrat banii!!o zi buna!!

Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.