Image 1
Image 2

Studiu: 40% din copii spun că stau des pe internet fără un scop anume

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zilele trecute, Organizaţia Salvaţi Copiii a dat publicităţii cel mai recent studiu referitor la timpul pe care îl petrec copiii români pe internet. Conform datelor statistice, 31% dintre copiii români cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au petrecut mai puţin timp cu familia, prietenii sau făcând lucruri pentru şcoală pentru a sta pe internet.

28% dintre copii spun că au încercat, fără să reuşească, să petreacă mai puţin timp în mediul virtual. Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra riscului dependenţei de internet în rândul copiilor şi adolescenţilor români.

După şase ore, ei sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu părinţii, prietenii şi profesorii

Studiul a fost realizat în cadrul proiectului Ora de Net. Legat de timpul pe care îl petrec copiii pe internet, 40% spun că se întâmplă foarte des sau destul de des să navigheze fără un scop anume. 23% au declarat că nu s-au simţit în largul lor atunci când nu au avut acces la internet. 13% din copiii români afirmă că s-a întâmplat destul de des să nu mănânce sau să nu doarmă doar pentru a fi online. Specialiştii atrag atenţia asupra consecinţelor negative pe care le are dependenţa de internet asupra stării emoţionale a copiilor şi asupra performanţelor pe plan social şi şcolar. Astfel, cei care petrec peste şase ore online pe zi sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu părinţii, prietenii şi profesorii şi devin pesimişti în ceea ce priveşte viitorul.

Simptomele dependenţei: problemele cu somnul, dificultăţile de comunicare, plictiseala

Preşedintele Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat că “după ce internetul şi-a făcut loc din ce în ce mai mult în viaţa noastră şi a copiilor noştri, iată că a venit timpul să abordăm foarte serios această temă, a dependenţei de internet şi tehnologie chiar în rândul celor mai mici şi mai vulnerabili dintre utilizatori. Efectul nociv pe care timpul petrecut necontrolat pe internet îl are asupra dezvoltării emoţionale şi cognitive a copiilor este de necontestat. Problemele cu somnul, dificultăţile de comunicare, anxietatea sau depresia sunt doar câteva dintre simptomele dependenţei de internet, dar lor li se alătură prezenţa unor semne de insatisfacţie în timpul activităţilor offline, cum ar fi plictiseala sau iritabilitatea”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

OFERTE IMOBILIARE:

Într-un an, 2.484 de români au ajuns la urgenţe pe fondul consumului de droguri

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri este marcată în fiecare an la 26 iunie, dată stabilită de Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 42/112 din 7 decembrie 1987 cu scopul de a contribui la creşterea gradului de conştientizare al populaţiei cu privire la problema majoră pe care o reprezintă abuzul şi traficul ilicit de droguri pentru sănătate.

IFPLUSSTATISTICI POPULAȚIE

Câte nunți au fost în Satu Mare în luna de vârf august

În luna august 2023, judetul Satu Mare a înregistrat schimbări semnificative în ceea ce privește dinamica populației, cu modificări notabile în natalitate, mortalitate și alți indicatori demografici cheie.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now