27.06.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ştefan Ressler, Adrian Farcău, Mircea Ciocan . Titlul emisiunii: Legea pensiilor, adoptată după discuţii aprinse. (reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 03.20 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 04.30 Concert de jazz la Satu Mare 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Legea pensiilor a primit votul final în Camera Deputaţilor.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cristian Chindriş. Titlul emisiuni: Rolul bisericii în comunitatea rurală. 10.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ştefan Ressler, Adrian Farcău, Mircea Ciocan . Titlul emisiunii: Legea pensiilor, adoptată după discuţii aprinse. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cîmpan Eleonora. Titlul emisiunii: Meritrocraţia în sănătate. 14.10 Teleshopping 14.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Carmen Şerdan, Sergiu Berindei. 15.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 16.10 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 17.00 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.40 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria.

Studiu: 40% din copii spun că stau des pe internet fără un scop anume

Scris de Ioana Vladimirescu, 04 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute, Organizaţia Salvaţi Copiii a dat publicităţii cel mai recent studiu referitor la timpul pe care îl petrec copiii români pe internet. Conform datelor statistice, 31% dintre copiii români cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au petrecut mai puţin timp cu familia, prietenii sau făcând lucruri pentru şcoală pentru a sta pe internet.

28% dintre copii spun că au încercat, fără să reuşească, să petreacă mai puţin timp în mediul virtual. Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra riscului dependenţei de internet în rândul copiilor şi adolescenţilor români.

După şase ore, ei sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu părinţii, prietenii şi profesorii

Studiul a fost realizat în cadrul proiectului Ora de Net. Legat de timpul pe care îl petrec copiii pe internet, 40% spun că se întâmplă foarte des sau destul de des să navigheze fără un scop anume. 23% au declarat că nu s-au simţit în largul lor atunci când nu au avut acces la internet. 13% din copiii români afirmă că s-a întâmplat destul de des să nu mănânce sau să nu doarmă doar pentru a fi online. Specialiştii atrag atenţia asupra consecinţelor negative pe care le are dependenţa de internet asupra stării emoţionale a copiilor şi asupra performanţelor pe plan social şi şcolar. Astfel, cei care petrec peste şase ore online pe zi sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu părinţii, prietenii şi profesorii şi devin pesimişti în ceea ce priveşte viitorul.

Simptomele dependenţei: problemele cu somnul, dificultăţile de comunicare, plictiseala

Preşedintele Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat că “după ce internetul şi-a făcut loc din ce în ce mai mult în viaţa noastră şi a copiilor noştri, iată că a venit timpul să abordăm foarte serios această temă, a dependenţei de internet şi tehnologie chiar în rândul celor mai mici şi mai vulnerabili dintre utilizatori. Efectul nociv pe care timpul petrecut necontrolat pe internet îl are asupra dezvoltării emoţionale şi cognitive a copiilor este de necontestat. Problemele cu somnul, dificultăţile de comunicare, anxietatea sau depresia sunt doar câteva dintre simptomele dependenţei de internet, dar lor li se alătură prezenţa unor semne de insatisfacţie în timpul activităţilor offline, cum ar fi plictiseala sau iritabilitatea”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.