20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Struguri, vin, concerte şi multă distracţie îi aşteaptă pe sătmăreni la Festivalul Viei şi Vinului de la Beltiug

Scris de Ioan Aniţaş, 15 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sfârşitul de săptămână este deosebit de bogat în activităţi cultural – recreative. Printre acestea se numără şi o nouă ediţie a Festivalului Viei şi Vinului de la Beltiug. Activitatea este programată a se desfăşura în zilele de 17 şi 18 august. Se cuvine subliniat faptul că este vorba deja despre ceva tradiţional, lucru dovedit de organizarea sărbătorii pentru cea de a VII-a ediţie.

Sărbătoarea o să fie deschisă sâmbătă, 17 august, în jurul orei 12, cu parada fanfarelor, a majoretelor.
Ajunşi la locul de desfăşurare a sărbătorii, fanfara o să intoneze Imnul de Stat al României, dar şi cel al Uniunii Europene. Discursurile oficiale vor urma deschiderii festive.

Spectacole oferite de localnici

La ora 12 şi 30 de minute, reprezentanţi ai confesiunilor religioase din comună vor sfinţi vinul, nu înainte de a rosti o rugăciune pentru podgoreni, pentru strădania lor de a duce mai departe o asemenea activitate frumoasă, dar în egală măsură necesară. Manifestările cultural – artistice vor fi deschise la ora 12 şi 45 de minute, când pe scena sărbătorii de la Beltiug vor urca grupuri de copii de la grădiniţa din centrul de comună, iar în jurul orei 13, scena o să aparţină pentru cel puţin 15 minute copiilor de la Şcoala gimnazială „Viorel Sălăgean”.

De la ora 13 şi 15 minute veţi putea urmări dansuri stil cabaret, susţinute de trupa de dansuri din Krzyzanowice – Polonia, după care, de la ora 13.45 de minute, aceeaşi trupă o să susţină momente coregrafice cu dansuri poloneze. De la ora 14 şi 15 minute o să evolueze trupa de dansuri ţigăneşti din Ghirişa, urmată de dansurile germane, susţinute de formaţia din Ratka, Ungaria, începând cu ora 15 şi 35 de minute.

Concerte cu artişti consacraţi

Suita momentelor de muzică populară o să fie deschisă de Ansamblul Cetatea Codrului , de la ora 16, iar de la 17 o să cânte Petrică Mureşan, urmat de Anamaria Florescu de la ora 17.45, iar de la 18.15, o să evolueze Nicolae Mureşan. De la ora 19, o să urce pe scenă Bertici Fiverak, de la ora 20 – Tomy, iar de la 21, atmosfera o să fie încinsă de Traian şi Valeria Ilea. De la ora 22 o să evolueze Feli, iar de la 23, Loredana. Focurile de artificii de la miez de noapte vor deschide balul în aer liber cu formaţia Erick şi Lore.

Struguri autohtoni din soiuri nobile de masă

Cea de a doua zi a manifestării, duminică, 18 august, o să fie deschisă la ora 15, cu dansuri prezentate de trupa de cabaret din Krzyzanowice – Polonia. Concertul fanfarei din Beltiug este programat pentru ora 16, iar de la ora 16.30 o să evolueze formaţia Inedit. Ansamblul folcloric Ceatăra – Carei, alături de Ana Holdiş Pop, o să evolueze de la ora 17. Pentru ora 18.30 este programată evoluţia – Jessy, de la 19.30 de minute o să urce pe scenă Poor Peter şi Rozsas Viktoria. De la ora 20.45 de minute o să evolueze Aurel Tămaş şi Orchestra, iar de la 22 – Otilia (Bilionera) şi de la 23 – Connect-R.

Având în vedere sărbătoarea viei şi vinului de la Beltiug, unii podgoreni locali îi asigură pe toţi cei care vor da curs invitaţiei că nu vor lipsi surprizele plăcute. Printre acestea a fost subliniată şi prezenţa pe mesele oaspeţilor a strugurilor autohtoni din soiuri nobile de masă.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 19 august 2019, ora 11:42

  @Babacule !, Europa nu este un stat national. Europa este unul din cele 7 continente care are in componenta sa mai multe tari si popoare care se deosebesc intre ei prin mentalitate, traditie, cultura, limba, symboluri. Maghiarii sunt europeni si sunt de peste 1000 de ani in Transylvania ( Sec. IV- Hunii, Sec IX -Ungurii ) si doar de 99 de ani in Romania !.

 2. Babacu a spus: 18 august 2019, ora 08:08

  Nu vreau sa particip la o manifestare de secolul 11, cum este Partium. In secolul 11 cind ungurii au venit in Europa nu cunosteau pe nimeni, nu aveau prieteni, era normal sa sarbatoreasca numai intre ei. Dar de atunci au trecut 10 secole!
  Fac un apel catre maghiarii deschisi la minte din Romania: inchideti capitolul „Descalecarea in Europa”. Asta a fost si a trecut, acum trebuie sa deschideti capitolul „Integrarea in Europa”. Ce va opreste sa fiti europeni? Luati exemplu de la Festivalul Viei şi Vinului de la Beltiug. Eventual lasati-i pe cei din familiile mixte sa organizeze astfel de evenimente, cu siguranta o vor face altfel.
  Renuntati la mentalitatea udemerista!

 3. Dac Bulibas a spus: 17 august 2019, ora 12:45

  @Babacule !, dar cine ti-a interzis sau ti-a ingradit accesul/participarea la Zilele Maghiare Partium ?. Poate nu ti-ai luat medicamentele si halucinezi. Du-te la medic ca ai probleme la mansarda !. Sunteti ( @Babacu, @satmarean si @adi ) cumva internati la Casa de Nebuni ?. Daca aveti boala pe maghiari puneti-va pansament pe ea si tratati-l pana va trece……Sovinismul este o boala grea, trece greu si este aproape incurabil !.Imi pare rau pt. voi ca suferiti, v-as ajuta dar nu stiu cum, nu sunt specialist.

 4. adi a spus: 16 august 2019, ora 14:16

  BRAVO BABACU poate invata din asta si partiumistii satmareni

 5. satmarean a spus: 15 august 2019, ora 19:19

  Câtă dreptate ai Babacu! lecţie pentru zilele Partium!

 6. Babacu a spus: 15 august 2019, ora 18:05

  Felicitari organizatorilor! Cam asa trebuie sa se desfasoare un festival, cu romani, cu maghiari, cu svabi, cu polonezi, cu tigani. Asta e dovada civilizatiei, nu Partium unde nu au acces decit maghiarii. Faceti comparatia, care dintre cele 2 manifestari respecta spiritul european?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.