14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Strudlisuppe sau supa de strudli

Scris de I. Z., 08 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Zeama sărată în care s-au fiert cartofii pentru strudli, o ceapă, o lingură mare de untură sau ulei, marginile care rămân prin tăierea foii de strudli la dimensiune, o linguriță de boia de ardei, circa 200 g de smântână. Se mai pot adăuga 2-3 morcovi și 2 pătrunjei, dar rețeta originală șvăbească nu prevede așa ceva.

Mod de preparare:

Se știe că șvabii sunt oameni foarte economicoși și nu aruncă nimic, astfel din marginile de strudli prepară o supă rapidă și gustoasă. Dacă doriți să folosiți zarzavaturi, acestea se curăță, se spală și se răzuiesc. Ceapa se mărunțește și se călește în untură (sau în ulei). Se călesc și zarzavaturile, dacă este cazul, se presară cu boia, apoi se stinge cu zeama de la cartofi. Marginile de la strudli, cu tăietorul de colțunaș se taie în bucățele cât mai egale și mai aspectuoase. Când zeama începe să fiarbă se adaugă și bucățelele de strudli, iar când s-au fiert, supa se îngroașă cu smântână. Se servește caldă, presărată cu pătrunjel verde. Mai demult această mâncare nu a fost făcută cu carne, dar în zilele noastre multe gospodine pun, chiar la început, fie cubulețe de bacon, kaiser, cârnați sau crenvurști.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.