Strudlisuppe sau supa de strudli | Informaţia Zilei

Strudlisuppe sau supa de strudli

Scris de I. Z., 08 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Zeama sărată în care s-au fiert cartofii pentru strudli, o ceapă, o lingură mare de untură sau ulei, marginile care rămân prin tăierea foii de strudli la dimensiune, o linguriţă de boia de ardei, circa 200 g de smântână. Se mai pot adăuga 2-3 morcovi şi 2 pătrunjei, dar reţeta originală şvăbească nu prevede aşa ceva.

Mod de preparare:

Se ştie că şvabii sunt oameni foarte economicoşi şi nu aruncă nimic, astfel din marginile de strudli prepară o supă rapidă şi gustoasă. Dacă doriţi să folosiţi zarzavaturi, acestea se curăţă, se spală şi se răzuiesc. Ceapa se mărunţeşte şi se căleşte în untură (sau în ulei). Se călesc şi zarzavaturile, dacă este cazul, se presară cu boia, apoi se stinge cu zeama de la cartofi. Marginile de la strudli, cu tăietorul de colţunaş se taie în bucăţele cât mai egale şi mai aspectuoase. Când zeama începe să fiarbă se adaugă şi bucăţelele de strudli, iar când s-au fiert, supa se îngroaşă cu smântână. Se serveşte caldă, presărată cu pătrunjel verde. Mai demult această mâncare nu a fost făcută cu carne, dar în zilele noastre multe gospodine pun, chiar la început, fie cubuleţe de bacon, kaiser, cârnaţi sau crenvurşti.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517