Image 1
Image 2

Ştrudli şvăbesc cu cremă de brânză

Strudle cu crema de branza
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Strudle cu crema de branza
Strudle cu crema de branza

Ingrediente

Pentru aluat:

– 500 g de faină,

– 2 ouă,

– o lingură de ulei,

– sare şi lapte bătut, cât ia aluatul pentru a se putea frământa uşor.

Pentru umplutură:

– 300 g brânză dulce,

– 2 gălbenuşuri de ouă,

– 2 linguri de zahăr,

– un plic de zahăr vanilat,

– circa 20 g de unt (o lingiuriţă),

– ulei abundent pentru prăjit,

– zahăr pudră la servire.

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele necesare pentru aluat, se frământă bine şi se întinde cu sucitoarea la o grosime de circa 3-4 mm. Se amestecă bine ingredientele pentru umplutură, până când se obţine o pastă cremoasă, iar cu o lingură se aşează în grămăjoare pe jumătatea păturii de aluat. Se acoperă cu cealaltă jumatate şi se taie cu tăietorul de colţunaş, în bucăţi cu ceva mai mari decât o jumatate de palmă. Se prajesc în ulei fierbinte şi se servesc calde, presărate cu zahăr pudră, eventual cu zahăr praf vanilat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with