Image 1
Image 2

Ștrudel, sau strudli șvăbesc

Această reţetă datează încă din anul 1713 şi se păstrează până în zilele noastre. Din partea mamei mele putin sunt svaba, aceasta nu inseamna ca stiu bine traditiile si mancarurile traditionale, dar aceasta reteta de "Strudli" mama o prepara de multe ori si de fiecare data are succes mare, asa ca am invatat si eu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente pentru circa 40 bucăți:

1 kg de faină, 4 ouă, 2 linguri de ulei, sare și lapte bătut, cât ia aluatul pentru a se putea frământa ușor. Pentru umplutură 400 g de cartofi, sau magiun, gem, brânză, eventual mărar. Pentru prăjit, ulei abundent (circa 3 cm în vasul folosit).

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se taie cubulețe, se spală, se fierb în apă sărată, se strecoară și cât timp mai sunt fierbinți se pisează de un pireu. Se amestecă ingredientele necesare pentru aluat, dar cunoscătoarele rețetelor tradiționale afirmă că pentru prepararea ștrudelului șvăbesc nu se folosește niciun fel de produs pentru dospit. Se frământă bine și se întinde cu sucitoarea, până se obține o pătură puțin mai groasă decât cea pentru tăiței, de circa 2-3 mm. Pe jumatatea păturii se așează catofii fierti și zdrobiți (ori magiunul, gemul, branza dulce, sau brânza cu marar). Se acoperă cu cealaltă jumătate și se taie cu tăietorul de colțunaș, în bucăți cu ceva mai mari decât câte o jumătate de palmă. Se prăjesc în ulei fierbinte și se servește cu Dickmilch (lapte bătut), sau eventual vin fiert. Este foarte potrivit atât ca felul doi, cât și ca desert, în funcție de umplutura folosită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.