Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Statuile lui Mihai Eminescu şi Veronica Micle, dezvelite pe malul unui iaz

Scris de Vasile Andreica, 27 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lacul Loeşti

Lacul Loeşti

Două statui, ale lui Mihai Eminescu şi Veronica Micle, au fost dezvelite, joi, pe malul lacului Loeşti din comuna Mihai Eminescu din judeţul Botoşani.

Statuile au fost realizate de artistul sucevean Ionel Crâşmari, la iniţiativa unui om de afaceri din Botoşani, care şi-a dorit ca în acest mod să îi aducă un omagiu marelui poet.

Proprietarul iazului şi al terenurilor riverane, Dumitru Zmău, susţine că deţine scrisori ale membrilor familiei Eminovici din care reiese că Mihai Eminescu şi-a petrecut copilăria în perimetrul lacului Loeşti.

„Eminescu a trăit în acest areal, a vizitat aceste locuri. Tot ce am făcut aici este din banii mei. Nu am făcut un preţ, pentru că Eminescu merită totul. Eminescu este al nostru, al tuturor. Dacă putem să îl cinstim, trebuie să îl cinstim în fiecare zi şi vreau ca prin ceea ce am construit aici să educăm tânăra generaţie”, a afirmat Dumitru Zmău, care deţine lacul Loeşti şi terenurile din vecinătate.

Artistul, în vârstă de 27 de ani, susţine că lucrarea este cea mai reprezentativă pentru cariera sa artistică.

„A fost o muncă grea. Am avut foarte puţin timp la dispoziţie. Din punct de vedere sentimental, este cea mai valoroasă lucrare a mea. Este foarte importantă pentru mine. Este un start, este prima lucrare făcută în afara judeţului Suceava”, a afirmat Ionel Crâşmari.

Statuile lui Eminescu şi Micle, care au fost sfinţite de un sobor de preoţi, vor putea fi vizitate de orice persoană, accesul la monument fiind gratuit.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.