Image 1
Image 2

Staţiunea balneară Tăşnad va avea un “teatru” în aer liber şi zonă cu nuferi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Investițiile privesc extinderea gamei de servicii și creșterea calității acestora

Sunt tot mai evidente preocupările aleşilor locali din Tăşnad – primar și consilieri locali – pentru a moderniza baza de tratament din incinta Staţiunii balneare din localitate. Despre unele demersuri am scris și în perioada anterioară.

Iată că în cele ce urmează vă reţinem atenţia cu o serie de informaţii de larg interes, puse la dispoziţia noastră de către primarul Grieb Csaba. Investiţiile privesc mai ales extinderea gamei de servicii şi creşterea calităţii acestora. Desigur, proiectele propuse a fi implementate în anii viitori sunt mai mult decât îndrăzneţe.

Bazinul mare o să fie compartimentat

Dacă săptămâna trecută am prezentat câteva din proiectele de investiţii aflate în diverse faze de realizare sau implementare, iată că în cele de mai jos venim cu alte noutăţi.

Interlocutorul nostru a ţinut să menţioneze faptul că există deja un proiect de compartimentare a bazinului cu o capacitate de 1.500 de metri cubi. În partea din faţă a acestuia o să se amenajeze două bazine mai mici cu apă geo-termală, iar în partea din spate o să fie amenajat un bazin de înot, semiolimpic. Bazinele cu apă caldă vor avea amenajate locuri de şezut, dar şi pentru plajă, fără a fi necesară ieşirea din apă pe cearceaf.

Există preocupări în a se realiza un bazin semiolimpic cu apă dulce, acoperit, destinat în mod special copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară de la grădiniţele şi şcolile din oraş.

Pentru un plus de frumuseţe, dar şi de utilitate, se are în vedere schimbarea gazonului sintetic din incinta staţiunii balneare.

Bază sportivă multifuncțională

Nu este omisă din preocupările de perspectivă nici amenajarea unei baze sportive multifuncţionale, fiind vorba despre teren de fotbal cu gazon normal, sintetic şi semisintetic, pistă de atletism, tribune, teren de volei, de baschet, vestiare ş.a. Se are în vedere şi utilizarea apei termale uzate pentru încălzirea gazonului, ceea ce ar permite să fie verde şi în perioadele reci.

Şi pe pârâul Cehăluţ se vor face investiţii. O să se lucreze la îndiguire, o să se corecteze albia, apoi ar urma să se amenajeze mai multe spaţii destinate plimbării.

Un proiect mai curajos pare să fie amenajarea unui parc balnear cu protecţie împotriva inundaţiilor, dar şi pentru preluarea apei termale uzate, răcite.

Apa o să se filtreze şi o să se dilueze, după care o să fie deversată în laguna care o să fie amenajată. Se intenţionează inclusiv amenajarea unor zone similare cu cele de la Oradea, cu nuferi şi peşti exotici. Pe luciul de apă ar urma să se amenajeze o scenă, iar pe partea opusă acesteia să existe gradene pentru spectatori.

Întrebat despre perioada la care se referă implementarea numeroaselor proiecte de investiţii în incinta şi vecinătăţile staţiunii balneare, primarul Grieb a spus că sigur sunt necesari 6-8 ani în vederea asigurării fondurilor de investiţii. Important este că se iau în serios toate obiectivele enumerate mai sus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with