Starea de alertă, aprobată de Parlament | Informaţia Zilei

Starea de alertă, aprobată de Parlament

Deputaţii au aprobat miercuri seara, 13 mai, legea care prevede măsurile dispuse în perioada stării de alertă, după ore întregi de dezbateri şi dispute. Parlamentarii au adus mai multe modificări.

Conform actului normativ, în perioada stării de alertă, autorităţile pot impune carantina şi izolarea, pot restrânge sau interzice circulaţia persoanelor şi a vehiculelor şi pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni. De asemenea, legea prevede că pot fi deschise mall-urile mici şi terasele. Cetăţenii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în spaţiile publice închise, magazine şi în transportul public în comun, iar sancţiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei. Legea va intra în vigoare abia la începutul săptămânii viitoare.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor, care este for decizional. Au fost 258 de voturi pentru, 26 împotrivă, 4 abţineri, iar 3 parlamentari nu au votat. Deputaţii au votat eliminarea amendamentului care prevede intrarea în vigoare a legii la momentul publicării în Monitorul Oficial. Astfel, legea intra în vigoare cel mai devreme luni. 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517