Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Stânga gălăgioasă, faţă-n faţă cu dreapta tăcută

Scris de Dumitru Păcuraru, 06 septembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Partidele de stânga, cele care într-un fel sau altul au o anumită relaţie cu PSD, captează în continuare atenţia opiniei publice. Fie că se ceartă, fie că acuză PNL, fie că fac promisiuni, PSD, ALDE şi mai nou PRU, fac ce fac şi se află pe toate canalele, în ziare sau pe paginile de socializare. A apărut ca personaj politic până şi Mircea Geoană. După ce a fost dat afară din partid şi i s-a luat funcţia de preşedinte al Senatului, fostul lider al social democraţilor şi-a făcut un partid. Nu a avut niciun spor.

Între timp a încetat să mai critice PSD, drept pentru care Liviu Dragnea îl recheamă la bază. Este drept că întâi a fost invitat în PRU. Speriat, Dragnea îşi aduce aminte că PSD are nevoie şi de Victor Ponta. Cei doi nu au mai vorbit de trei luni, ceea ce arată adevărata relaţie dintre ei.

Aceste discuţii băbeşti sunt fidel oglindite de mass media. O fi bine, o fi rău? PNL nu are nici măcar capacitatea de a genera ştiri de această categorie, în fond ştiri de doi bani. Lipsa personalităţilor se face simţită. Pe de altă parte, şi în PNL există destulă tensiune, dar nu răbufneşte pe dinafară. Această tăcere prelungită, lipsa de reacţie la ce se întâmplă în societate, îl determină pe Călin Popescu Tăriceanu să spere că în 2020 ALDE va depăşi PNL. Din acel moment, după cum este normal, PSD va avea în ALDE un adversar redutabil. Dar până atunci cele două partide merg umăr la umăr. Amândouă văd în PRU o ameninţare. Îngrijorarea lor este reală. Ea ţine mai mult de ameninţarea lui Victor Ponta că va trece la un partid care are nevoie de el.

Dacă Ponta va rămâne în PSD, iar Mircea Geoană se va reîntoarce, cum va reuşi Liviu Dragnea să menţină echilibrul de putere din interior? Amândoi i-au fost şefi, pe amândoi a încercat să-i înlăture în mod subtil. Are acum nevoie de amândoi? Sigur este că nu are nevoie de concurenţă. Ca foşti lideri ai PSD, fiecare având în spate câteva milioane de voturi obţinute din postura de foşti candidaţi prezidenţiali, cel puţin teoretic, ei aduc ceva voturi. Mai au relaţii în teritoriu, dar mai ales pot racola o parte din actualii parlamentari slăbind partidul în plină campanie electorală.

Revenind din nou constatăm că PNL nu generează nici măcar probleme de genul acesta. Cu toate că are material din plin. O serie de actuali parlamentari sunt nemulţumiţi pentru că nu se mai regăsesc pe locurile considerate eligibile. PNL nu poartă niciun fel de dialog cu formaţiunile cu care se presupune că vor forma o alianţă post electorală. În mod simetric, ceea ce înseamnă ALDE pentru PSD ar putea fi, şi de fapt chiar este, USR, formaţiunea lui Nicuşor Dan. Între cele două partide nu există niciun fel de comunicare în spaţiul public. PNL are convigerea că USR atentează la electoratul său. Poate că lucrurile stau aşa, dar bazinul electoral al partielor de dreapta este mult mai larg, trecând de 50%. Practic, ceea ce a câştigat Klaus Iohannis, cu o oarecare corecţie, se poate regăsi şi la alegerile parlamentare. Numai că este nevoie pentru acest lucru de o comunicare unitară. Deocamdată pe dreapta se cântă pe mai multe voci, toate dezacordate. Preşedintele Iohannis are propia lui strategie de comunicare, guvernul, cu Cioloş în frunte, o are pe a lui, PNL şi USR, cântă după cum îi taie capul pe liderii lor, împărţiţi la rândul lor pe mai multe voci. Nici măcar nu sunt în stare să se certe între ei. Nici măcar nu mimează un început de colaborare cu UDMR, deşi este un lucru comun că vor guverna împreună.

Trăgând linie, adunând şi scăzând, se poate uşor constata că niciodată nu s-a stat atât de prost în ajunul unei campanii electorale. Stânga foarte gălăgioasă, în fond nu spune nimic, iar pe dreapta dincolo de tăcere nu se află nimic care să merite atenţia.

Abonează-te acum Online!