17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Stagiunea Teatrului de Nord începe cu un laborator teatral

Scris de Vasile Andreica, 24 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Compania ”Mihai Raicu” a Teatrului de Nord începe stagiunea 2019-2020 cu 9 zile de Laborator teatral, un proiect aflat la cea de-a doua ediţie. Anul acesta metoda de lucru aleasă este teatrul devised (creaţie colectivă) cu tema Comunicare. Sunt invitaţi tinerii regizori Cristian Ban, Catinca Drăgănescu şi Dragoş Alexandru Muşoiu.

În perioada 24 august – 1 septembrie 2019, întreaga trupă va fi implicată în proiect – actori, scenografi, personal tehnic şi artistic. Se păstrează metoda de lucru folosită în laboratorul de anul trecut: actorii, împărţiţi în trei echipe, vor lucra intensiv, experimentând punerea în scenă a trei spectacole contra cronometru, diferenţa fiind absenţa textelor ca punct de plecare.

Construcţia celor trei spectacole porneşte de la tema comună, comunicarea, teatrul devised fiind o formulă de lucru provocatoare, în care ideile actorilor converg cu cele ale scenografului şi ale regizorului, acesta din urmă devenit un orchestrator de energii.

Intenţia acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unor repetiţii la maximă intensitate, sub presiunea timpului şi cu mijloacele de producţie existente. Cele trei spectacole rezultate vor fi prezentate gratuit publicului în ultima zi a proiectului.

Anul trecut laboratorul a fost condus de regizorul rus Oleg Loevski şi a dus la naşterea a două spectacole foarte bune: “Janna” de Iaroslava Pulinovici în regia lui Dumitru Acriş (selecţionat în Festivalul Naţional de Teatru) şi “Prinţesa de cartier” de Andrei Ivanov în regia lui Nikita Betehtin.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.