Image 1
Image 2

Stagiunea Teatrului de Nord începe cu un laborator teatral

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Compania ”Mihai Raicu” a Teatrului de Nord începe stagiunea 2019-2020 cu 9 zile de Laborator teatral, un proiect aflat la cea de-a doua ediție. Anul acesta metoda de lucru aleasă este teatrul devised (creație colectivă) cu tema Comunicare. Sunt invitați tinerii regizori Cristian Ban, Catinca Drăgănescu și Dragoș Alexandru Mușoiu.

În perioada 24 august – 1 septembrie 2019, întreaga trupă va fi implicată în proiect – actori, scenografi, personal tehnic și artistic. Se păstrează metoda de lucru folosită în laboratorul de anul trecut: actorii, împărțiți în trei echipe, vor lucra intensiv, experimentând punerea în scenă a trei spectacole contra cronometru, diferența fiind absența textelor ca punct de plecare.

Construcția celor trei spectacole pornește de la tema comună, comunicarea, teatrul devised fiind o formulă de lucru provocatoare, în care ideile actorilor converg cu cele ale scenografului şi ale regizorului, acesta din urmă devenit un orchestrator de energii.

Intenția acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unor repetiții la maximă intensitate, sub presiunea timpului şi cu mijloacele de producție existente. Cele trei spectacole rezultate vor fi prezentate gratuit publicului în ultima zi a proiectului.

Anul trecut laboratorul a fost condus de regizorul rus Oleg Loevski și a dus la nașterea a două spectacole foarte bune: “Janna” de Iaroslava Pulinovici în regia lui Dumitru Acriș (selecționat în Festivalul Național de Teatru) și “Prințesa de cartier” de Andrei Ivanov în regia lui Nikita Betehtin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with